Re: Jalkojen sivuttaisliike suunnanvaihdossa (Lateral Leg-Thrust) - Golfpiste.com

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][19]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitKilpagolf & harjoitteluJalkojen sivuttaisliike suunnanvaihdossa (Lateral Leg-Thrust)Re: Jalkojen sivuttaisliike suunnanvaihdossa (Lateral Leg-Thrust)

#199957 Ilmoita asiaton viesti

Hieman palatakseni tuohon Rorsin lantioliikkeeseen totean, että lantionkierto on huonosti tapahtumaa kuvaava termi, vaikka se onkin alalla ikiaikaisessa käytössä.

Lienee joku tulkinnut asiaa sitä suomentaessaan alkukielisistä opetusoppaista miettimättä, mitä siinä oikeasti tapahtuu. Minulle muuan ulkomaalainen pro on sanonut, että golf swing is two turns. Eli kaksi käännöstä, mikä kuvaa tapahtumaa mielestäni paljon paremmin.

Lantionkierto muistuttaa terminä ja tapahtumana lantionpyöritystä, jota näkee itseoppineiden golfareiden hankaavan rangeilla suurella pieteetillä lyömässä koritolkulla palloja. Noissa suoritteissa lantio todellakin kierretään kohteeseen – napa popsahtaa bs:stä lähtiessä ulos ja jalkapalloilijoiden suosiman verryttelyliikkeen tavoin suoritetaan lantionkiertoa, menetetään tasapaino ja puretaan kaikki se vartaloon bs:ssä varastoitu teho, jolla pallo lentäisi 10-15 metriä pidemmälle jokaisella rautamailalla. Ja samalla pakotetaan lapa palloon lyömällä pelkästään käsillä.

Polvien heittäminen kohteen suuntaan on käsittääkseni myös Jack Nicklauksen My Way-kuvissa kerrottu tapa saada lantio kääntymään, mutta teho tulee jalkojen ponnistuksesta ja lantion kääntymisestä stanssin keksellä – jalkojen välissä, ei varsinkaan vasta etujalan päällä.