Re: Jalkojen sivuttaisliike suunnanvaihdossa (Lateral Leg-Thrust) - Golfpiste.com

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitKilpagolf & harjoitteluJalkojen sivuttaisliike suunnanvaihdossa (Lateral Leg-Thrust)Re: Jalkojen sivuttaisliike suunnanvaihdossa (Lateral Leg-Thrust)

#199946 Ilmoita asiaton viesti

Tuo notkahdus tapahtuu vain silloin, kun Rors vetää maksimit, lyhyissä ja keskiraudoissa se hidastuu tai korkeintaan pysähtyy. Syy tähän on yksinkertainen.

Rors rakentaa ds:n perusvauhdin ja lähtönopeuden ds:ään jaloilla ja räjähtävällä lantionkierrolla. Kun jaloista on polkaistu maksimit, ei siellä enää ole, millä ponnistaa lantion kiertoa pidemmälle, vaan lantiosta ja jaloista muodostuu tuki, jota vasten vinoilla vatsalihaksilla ja selän lihaksilla kierretään torsoa lähes yhtä lujaa, kuin hetki sitten lantiota. Kun palloon on osuttu ja hartiat jatkaa kiertymistään, vetää ylävartalo lantion liikkeelle uudestaan kohti loppuasentoon jarrutusta.

Vaikka Rorsin tapa lienee tehokkain tällä hetkellä tunnetuista tourilla, niin se on äärimmäisen vaikea toteuttaa ja omaksua, mikäli keskivartalon lihaksisto ei ole rautaisessa kunnossa, kuten hänellä. Suurin vaikeus on mielestäni riittävän rentouden säilyttäminen ja sitä kautta rytmi, ja dynaaminen tasapaino, joka Rorsin tapauksessa on verraton.

Samantapinen jalka- ja lantionkiertotyö on havaittavissa monellakin hintelällä juniorilla ja pitkälle lyövillä nais-proilla, jotka ’retkauttaa’ liian painavaa mailaa ds:ään.