Re: Jalkojen sivuttaisliike suunnanvaihdossa (Lateral Leg-Thrust) - Golfpiste.com

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitKilpagolf & harjoitteluJalkojen sivuttaisliike suunnanvaihdossa (Lateral Leg-Thrust)Re: Jalkojen sivuttaisliike suunnanvaihdossa (Lateral Leg-Thrust)

#200063 Ilmoita asiaton viesti
ts

Mr. Fairway kirjoitti: (14.10.2014 10:08:07)
Etujalka vastustaa kiertoliikkeen & käsien ja mailan massan vetoa osuman jälkeen.. Vaikka kehon painopiste ei olekkaan varsinaisesti ko. hetkellä vielä etujalan päällä. Jos olisi, niin rivakasti lyövä kaatuisi kohteeseen päin.
Vrt. moukarinheittäjä, jonka kehon painopiste on pyörimisliikkeessa molempia jalkoja selvästi lähempänä ringin keskustaa.

Jos asiaa miettii kehon painopisteen kautta, niin painonsiirto on harha.. mutta maahan kohdistuvan paineen kautta mietittynä ei ole. Painetta on downswingissä osuma-alueelle asti enemmän oikealla jalalla ja siitä eteenpäin enemmän vasemmalla jalalla.
Kun swingiä pohtii pelaajan tasapainon kannalta.. millä pitää vastustaa mitäkin, jotta pysyy sijoillaan, niin asiassa ei ole mitään epäselvää.

Loistavaa, Herra Väylä. Juuri tästä on kyse ja siten päädytään swingin kannalta olennaisimpiin asioihin; dynaamisen tasapainon tuottamiseen voimien ja vastavoimien kautta.

Niinpä esim Roryn swingissä näkyvä pieni sivuliike onkin vasemman polven siirto sellaiseen paikkaan, josta vasen jalka voi ojentuen tuottaa tuota tarvittavaa vastavoimaa. Odotin jo vihjauksestani joku tuon polven merkityksen löytävän, mutta olihan se vihjeenä hieman haastava.

Tämän ymmärtäminen lyö lujaa korville siis perinteistä painonsiirron oppia, joka perustui kuvitelmaan, että käsienkin pitää liikkua osumassa alas, jotta palloa voisi lyödä alas päin. Näinhän ei ole, vaan kädet ovat jo nousussa, mutta lapa kulkee alas läpi osuman (raudoilla).

Päivittäin törmään oppilaiden kohdalla ongelmiin, jotka nimenomaan perinteinen painonsiirron opettaminen on tuottanut. Suppeat saatot ja käsien vetäminen koukkuun osumassa ja sen jälkeen, koska alitajunta kehottaa niin tekemään tasapainon säilyttämiseksi. SItten vielä ohjeistetaan rauhoittamaan swingiä ja lyömään hiljempaa, että tasapaino säilyisi, vaikka pitäisi opettaa tuottamaan lisää vastavoimaa pystyäkseen lyömään kovempaa. Lisää ja oikeisiin suuntiin swingin eri vaiheissa.