Re: Jalkojen sivuttaisliike suunnanvaihdossa (Lateral Leg-Thrust) - Golfpiste.com

17.–24.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][30]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitKilpagolf & harjoitteluJalkojen sivuttaisliike suunnanvaihdossa (Lateral Leg-Thrust)Re: Jalkojen sivuttaisliike suunnanvaihdossa (Lateral Leg-Thrust)

#200043 Ilmoita asiaton viesti
ts

Mr. Fairway kirjoitti: (12.10.2014 17:25:20)

Jos muut osatekijät pysyisivät samana, niin aivan varmasti palloon tulokulma on ko. tapauksessa erilainen ilman liukumaa ja liukuman kanssa.

Siirtymä rytmittää lyönnin ja saa jalat työskentelyn kannalta hänelle sopivampaa asentoon. Lisäksi Rory kyykkää hieman ko siirtymässä ja ponnistaa takaisin ennen osumaa, joka nopeuttaa ranteiden ’vapautumista’ / mahdollistaa myöhäisemmän vapautuksen => lisää mailanpään nopeutta.
Vielä yksi huomio.. siirtymän aikana x-factor kasvaa.. mutta tähän ei varsinaisesti tarvita siirtymää.

Mutta kun ne ei pysy ja siinä tällaisten päätelmien ongelma. Yhdenkään yksittäisen asian ei voida väittää johtavan johonkin lopputulokseen, koska ketjussa on sata muuttujaa.

Lisää vanhoja klisheitä on tuossa loppuosassa. Kukaan ei ole osoittanut että ranteiden myöhäinen vapauttaminen toisi lisää lapaan nopeutta, eikä tuo näkyvä kulmakaan ole edes rannekulmaa.

Mä tykkään näistä sun kirjotuksista, eikä tarkotus ole mitenkään mollata sinua, vaan nostaa esille uskomuksia, joita on vuosikymmenet totuuksina jaettu, vaikka ne eivät sitä olekaan.

Toisekseen se mitä Rory tekee on sivuseikka tässä keskustelussa, koska ehkäpä hänen muut liikkeensä vaativat tuota, tai sitten siihen on se pätevämpikin syy. Edelleen tarkastelun kohde pitää olla todelliset syy-seuraussuhteet, ei yksittäisen pelaajan tekemisen analysointi.

Aika monella long hitterillä on muuten etujalka ilmassa osumaan tultaessa. Miksiköhän ja minkä akselin päällä silloin ollaan?