23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitKilpagolf & harjoitteluJalkojen sivuttaisliike suunnanvaihdossa (Lateral Leg-Thrust)Re: Jalkojen sivuttaisliike suunnanvaihdossa (Lateral Leg-Thrust)

#200038 Ilmoita asiaton viesti
ts

Vasen pakki kirjoitti: (12.10.2014 16:12:11)

ts kirjoitti: (12.10.2014 14:40:10)
Sen verran voin valottaa, että yhtä pyörimisakselia ei koskan ole, eikä tuo boldattu osuus ihan pidä paikkaansa. Voihan se lonkka siirtyä ja akseli silti pysyä sillä hetkellä sen kohdalla.

Hyvä pointti. Toisaalta se vaatisi sitten lateraalia siirtymistä myös tuossa suunnassa. Mutta ehkä mä olen liian fiksaantunut ajatukseen paikallaanolevasta pyörimisakselista.

Mistä tullaankin toiseen asiaan, eli se tärkein pyörimisakseli ei ole pystysuora, vaan selkärangan suuntainen vino akseli. Kun tuota akselia halutaan pyörittää maasta saatavan tuen kautta, niin tarvitaan ’murtonivel’ lantioon. Onko koko lantion toiminnan tarkoituksena vain mahdollistaa tuo murtonivelenä toimiminen? Jos lantion asento ja sijainti ei ole oikea, niin se ei mahdollista hartioiden kiertoa selkärangan kulman säityttäen.

Lantion kierron ja muiden sen liikkeiden selventäminen vaatisi vähintään kirjan tai ainakin melkoisen biomekaniikan seminaarin, niin monimuotoista sen elämä on. Tärkeimmät ja olennaisimmat toki pystyy esittämään, mutta kirjoittaen se on liian vaativa tehtävä, eikä oikeen palvelisi ketään. Väärinymmärrysten vaarakin olisi suuri.

Tuo mainitsemasi on yksi lantion liikeen tehtävistä, mutta ’vain’ voidaan varmasti jättää tuosta pois. Kyllä sillä on myös voimantuotollinen ja moni muita tehtäviä. Eräät niistä asioita, jotka ovat jo terveyden kannalta erittäin merkittäviä.

Mä tartun kuitenkin tohon selkärangan kulman säilyttämiseen, vaikka tiedänkin sun olevan kartalla ja mitä tarkoitat. Selkärangan kulman säilyttäminen on yksi suuria harhoja ja sen perään pitäisi aina lisätä teksti ’takaprojektiosta katsottuna’ Todellisuudessa selkärangan kulma on koko swingiliikkeen ajan muuttuvassa tilassa biomekaanisessa tarkastelussa. Etutaivutus häipyy bäkärin aikana suurimmalta osaltaan ja muuttuu transitiossa lähes takataivutuksen puolelle, kun samalla sivutaivutus kasvaa. Mitään pysyvää kulmaa siis ei ole ja sellaisen ajatteleminen usein johtaa taas kerran vallan väärille urille.

Määpäs laitan sulle meiliin ton moduulien ykkösvaiheen ensimmäisen jakson videon niin voit miettiä mitä niillä haetaan. Tarkoitus on joskus tehdä tuo video uusiks kunhan virtaa siihen löytyy, jolloin puhuttu selitys saa sen avautumaan noita tekstityksiä paremmin. Voinen luottaa, että se ei tuosta laajempaan levitykseen lähde.