Re: Jalkojen sivuttaisliike suunnanvaihdossa (Lateral Leg-Thrust) - Golfpiste.com

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitKilpagolf & harjoitteluJalkojen sivuttaisliike suunnanvaihdossa (Lateral Leg-Thrust)Re: Jalkojen sivuttaisliike suunnanvaihdossa (Lateral Leg-Thrust)

#200022 Ilmoita asiaton viesti

ts kirjoitti: (12.10.2014 11:46:37)

Mr. Fairway kirjoitti: (12.10.2014 11:09:58)
Jos tuosta positiosta aloittaisi pelkästään akselin ympäri pyörimisen => se olisi käytännössä ’takajalan ympäri pyörimistä’ => Roryn on oikeastaan pakkokin tehdä jaloilla ja lantiolla siirtymää kohteeseen päin downswingin alussa.

Miksi?

Perustuuko nämä ajatukset kuultuihin oppeihin ja totuttuun tietoon, vai onko niiden tueksi oikeesti jotain konkreettista?

Mihin johtaisi jos ei siirtyisi kohteen suuntaan? Miten perustelet tuon seurauksen?

Menee vähän saivarteluksi. Katso Rorya backswingin huipulla.
Muutan sanomani muotoon.. Jos tuosta positiosta aloittaisi pelkästään akselin ympäri pyörimisen JA jatkaisi kiertoa ilman siirtymää kohteeseen päin => se olisi käytännössä ’takajalan ympäri pyörimistä’.

Tuon näkee videota katsomalla. Jos Rory ei olisi tehnyt tuota siirtymää => olisi osumakohdassa melkoisessa asennossa.. kallellaan kohteesta poispäin.
Tuon voi kokeilla nostamalla perseen sohvalta ja kokeilemalla.. kuten edellä todettiin.

Nyt ei pidä sekoittaa siihen kummalla jalalla on paine downswingin aikana.. se on pitkään takajalalla. Vasta osuma-alueella / osuman jälkeen lienee Roryllä vasemman jalan paine maata vasten suurempi kuin oikean.