Re: jalkapohja vaivoja -> ABC - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäjalkapohja vaivojaRe: jalkapohja vaivoja -> ABC

#519806 Ilmoita asiaton viesti
Nimetön

En ole minäkään lääkäri mutta ainahan voi päteviä neuvoja antaa :-).

Jalkapohjassasi saattaa olla muutakin kuin plantaarifaskiitti. Nimittäin kuvailemasi tapa miten sait kantapään kipeäksi ei välttämättä johda plantaarifaskiittiin, vaan siellä saattaa olla jopa hiusmurtuma joka selviäisi magneettikuvauksella. Suosittelin käyntiä lekurilla.

Tulipa tästä mieleen toinen käyntini työterveyshoitajalla joka ’tutki’ jalkapohjani ja päätyi plantaarifaskiittiin. Ensin hän aukaisi jonkun ohjelman tietokoneeltaan ja sen jälkeen kyseli kysymyksiä samalla naputellen vastauksiani koneelle. luki sitä kotvasen ja sitten sukka pois ja hiplasi jalkapohjaa. Taas päätteen äärelle ja hetken kuluttua ilmoitti, että vaivani on plntaarifaskiitti. Sitten luki taas päätettä ja ilmoitti mitä sille tulisi tehdä. Eli kuten epäilen, ei ollut tuttu vaiva lääkärille (nuori lääkäri) ja ei osannut kertoa mitään mitä ei olisi lukenut näytöltä minulle siitä vaivasta. Jotenkin jäi huono maku vaikkakin vaiva selvisi. Mutta tämmöistähän tämä taitaa olla. Ei korvalääkäri vatsaa osaa tutkia samalla tavalla kuin siihen erikoistunut lääkäri.

Mites muuten tälläisessä tilanteessa, tulisiko lääkärin pyytää käymään uudestaan vastaanotollaan mikäli vaiva ei X ajan kuluttua ole parantunut? Kiinnostaako lääkäreitä yleensäkään mitä potilas tekee vaivansa kanssa, paranee tai ei? Mitäs jos toinen lääkäri diagnosoi vaivan toiseksi kuin mitä ensimmäinen. Kerrotaanko tästä ensimmäiselle lääkärille mikä meni pieleen hänellä, ettei tekisi samaa virhettä uudestaan? Ei taida aika eikä rahat riittää tälle saralle. Mielenkiintoista…hmmnn…