Re: Jalkapallon käsivirheestä - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäJalkapallon käsivirheestäRe: Jalkapallon käsivirheestä

#490278 Ilmoita asiaton viesti

Ensiksikin jalkapallossa erotuomari tekee tilanteessa ratkaisunm kun siinä ’erotuomarin mielestä’ tapahtuu jotakin sellaista, joka edellyttä hänen puuttumista asiaan.

Käsivirheestä sen verran, että Parti on äärimmäisen lähellä asian ydintä, kun sanoo, että sillä on väliä pelaako palloa kädellä vai pelataanko pallo käteen. Tahallisuudella on merkitystä, kun erotuomari arvioi henkilökohtaista rangaiostusta pelaajalle (varoitus tai kentältäpoisto). Esimerkiksi pitkässä juoksupallossa, jossa hyökkääjä kipittää kohti päätyä ja pallo on tulossa takaa ja osuu ’normaalissa juoksuliikkeessä’ käteen, käsivirhettä ei ole tapahtunut. Sen sijaan esimerkiksi muurissa pallo on tulossa 110 km/h kohti sukukalleuksia ja pelaaja laittaa kädet eteen ja näin ’pelaa palloa kädellä’ käsi virheestä tuomitaan vapaapotku tai rankkari. Siksipä muurissa ollaankin valmiina käsi kassien ja ylävartalon suojana.

Lopuksi korostan kuitenkin taas sitä mitä totesin ensimmäisessä kappaleessa, että kaikkiin tilanteisiin; taklauksiin, liukumisiin, selkään hyppimisiin, estämisiin ja käsivirheisiin, pätee: ’Kun erotuomarin mielestä…’

Näitä asioita piirierotuomareille aika ajoin kouluttaa