Re: Ihanteellinen tulorakenne 2015 –> - Golfpiste.com

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäIhanteellinen tulorakenne 2015 –>Re: Ihanteellinen tulorakenne 2015 –>

#435277 Ilmoita asiaton viesti
KL

Sabane kirjoitti: (5.1.2015 17:34:21)

KL kirjoitti: (5.1.2015 17:27:58)

Miten nämä kulttuurierot liittyvät p&p-kentän kannattavuuteen USA:ssa ja Kanadassa?

Se, että niille riittä asiakkaita enemmän kuin Suomessa. Suomessa niin moni golfari omistaa pelioikeuden jollekin kentälle, että keskittää kierroksensa sinne. Pohjois-Amerikassa taas tämä omistamishalukkuus kun on pienempää niin siellä sitten mielummin kierretään useampia kenttiä, kun ollaan naimisissa yhden kentän kanssa. Tämä siis faktoihin perustuvaa omaa päättelyä kuten alkuperäisessä kirjoituksessani mainitsinkin.

Juuri tämän vuoksi olisi tarpeen nähdä niitä talouslukuja sieltä jenkkilästä. Green fee kun tuntuu p&p-kentillä olevan siellä perin alhainen meikäläisiin hintoihin verrattuna, ja kovin alhainen myös täällä esitettyihin laskenta- ja ajatusmalleihinkin nähden. Millään mahdollisella matematiikalla ei Suomessa rakenneta ja pyöritetä p&p-kenttää voitolla 20-30 euron green feellä, se vain on yksinkertainen fakta.

Kenties tilanne noilla golfinnin mainitsemilla samoilla leveysasteilla onkin sellainen, että kenttätarjonta alueella on niin suppea, ettei pelaajilla juuri ole vaihtoehtoja. Lisäksi kentän välittömässä ympäristössä asuu se 200 000 ihmistä vain kyseistä kenttää varten. Siinä vaiheessa tilanne on varmasti aivan toinen kuin koto-Suomessa. Kyllä vaikkapa Tali pärjäisi p&p-kenttänä, jos se olisi Helsingin ainoa golfkenttä.

Mutta edelleen, talouslukuja rapakon takaa tarvitaan, samaten kohtuullisen kattavat tiedot kenttien lähiympäristöjen väestömäärästä per kenttä.