Re: Ihanteellinen tulorakenne 2015 –> - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäIhanteellinen tulorakenne 2015 –>Re: Ihanteellinen tulorakenne 2015 –>

#435324 Ilmoita asiaton viesti

Tsak Noris kirjoitti: (8.1.2015 23:15:53)

Chip Greenside kirjoitti: (8.1.2015 19:41:24)

Parti kirjoitti: (8.1.2015 15:11:07)

Ballmarker kirjoitti: (8.1.2015 14:59:21)

Chip Greenside kirjoitti: (8.1.2015 14:30:58)
Ihanteellinen tulorakenne on sellainen, millä kulut saadaan katettua, tuleviin investointeihin löytyy rahat ja järjestely tyydyttää omistajia sekä että se varmistaa omistajien pelaamisen mahdollisimman väljällä kentällä.

Varmimmin nämä ehdot täyttyvät private-kentällä, jonne ei päästetä pelaamaan muita kuin osakkaita ja heidän kutsumiaan vieraita. Jos kenttä halutaan pitää avoinna muillekin, niin jostain on tingittävä, ilmeisesti ensimmäisenä kentän väljyydestä.

Keskustelussa täällä ajaudutaan usein näihin ääripäänratkaisuihin: p&p tai Private Club. Minä näen suomalaisen yhteiskunnan sellaisena keskikaistan tallaajana joka kaihtaa minkäänlaista erottumista. Tähän sielunmaisemaan sattuisi hienosti keskellä tietä oleva golf-klubi jossa puolet massista kerättäisiin turvallisuutta hakevilta sitoutuneilta ja toinen puoli vapailta sieluilta. Pelkkää plussaa olisi yhtiöjärjestys joka mahdollistaisi raja-aidan siirtymiseen molempiin suuntiin olosuhteiden näin vaatiessa.

Olen aivan varma, että tuollaisessa välimallin ratkaisussa ajauduttaisiin intressiristiriitoihin omistajien (ne 400) ja muilla tavoin pelaavien kesken. Homma menisi riitelyksi, oman ruudun puolustamiseksi ja kaikenlaiseksi kyräilyksi. Ilmapiiri muuttuisi kettumaiseksi ja kaikilla olisi uukivaa.

Pakko kysyä chipiltä ja KL:tä ja muilta, että pitäisikö teidän mielestä jokaisen suomalaisen golfarin omistaa osake ja kaikkien kenttien olla vain oy-kenttiä?
Ja totean vielä tuohon kl:n jankkaamiseen, että jos perustelet itse jonkun toimimattomuutta sillä, että sitä ei ole vielä keksitty, niin aika heikoilla jäillä olet. Kuinkahan monta kooällää seisoi joskus rannalla naureskelemassa kolumbukselle joka tulisi aivan varmasti purjehtimaan maan reunan yli, tai oli niitä kooälliä varmaan naureskelemassa wrightinkin veljeksille…

Ei tietenkään kaikilla tarvitse olla osaketta, eikä kaikkien kenttien osakekenttiä.

Mutta mielestäni voisi olla tarvetta että kenttäyhtiöt profiloituisivat tietynlaisen käyttäjäryhmän mukaan kuin koettaa tavoitella kaikkia mahdollisia pelaajia, kilpaillen pelkästään halvalla hinnalla.
Varsinkin sellaisessa tapauksessa jossa pelaamiselle löytyy kysyntää ja lähialueella on useampia palveluntarjoajia..esimerkkinä suurempien kaupunkien lähiseudut.

Lisäksi voisi miettiä ja toteuttaa uusia ja ehkä parempia toimintamalleja pelaamiselle. Esimerkiksi jonkinlaisen ratkaisun osakkeeseen sitoutumisen ja pelkän gf-pelaamisen väliin. Vaikkapa liittymismaksu, josta saa hyvityksen luopuessaan (ei kuitenkaan täysimääräisesti) ja sen lisäksi kausimaksu. Mahdollisesti erilaisinen pelaamis-/käyttövaihtoehtoineen. Tällaista mallia löytyy ulkomailla aika usein. Malli sopisi mahdollisesti vaikka osakekentälle jossa on kapasiteettin nähden toistaiseksi myytynä liian vähän osakkeita ja tarvittaisiin kuitenkin lisää sitoutuneita harrastajia..tai kentälle jonne haluttaisiin lisää sitoutuneita pelaajia mutta ei osakkaita.. Vähän kuin Talin, Espoon ja Auragolfin malliin, mutta ehkä lisäten erilaisia palveluita..

Kaikenlaista muutakin voisi kehitellä pelaajien iloksi.