Re: Hyvä vai paha tuuli..? - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötHyvä vai paha tuuli..?Re: Hyvä vai paha tuuli..?

#271661 Ilmoita asiaton viesti
KL

duffeli kirjoitti: (27.4.2014 12:21:18)
Tonkaistaan vielä hieman. Mikäli pelaaja on tietoinen, että on pelannut väärästä paikasta ja uskoo, että hän on syyllistynyt vakavaan rikkeeseen, kuuluisi hänen pelata toisella pallolla sääntöjen mukaan ja ilmoittaa toimikunnalle tapahtuneesta. Vakava rike on kyseessä, mikäli pelaajan todetaan saaneen merkittävää hyötyä pelattuaan väärästä paikasta. Oletetaan, että tuo tapahtumapaikka olisi porrastetun greenin yläosassa ja reikä olisi jossain alemmalla tasanteella. Edessä oleva putti on enemmän kuin haastava ja odotettavissa on kolme puttia tai jopa pallon valahtaminen alapuolella odottavaan vesiesteeseen. Pelaaja hyötyy tilanteessa selkeästi, ei pelaa toista palloa vaikka on tietoinen väärästä paikasta ja painaa uutta palloa ilmaan seuraavalta tiiltä. Mitä sanoo toimikunta, kun pelaajalle on vielä selvästi kanssapelaajien toimesta greenillä ilmoitettu että eihän se nyt tolleen saatana voi mennä.

Vakavan rikkeen mahdollisuutta mietittäessä tulee lähtökohdaksi ottaa pelaajan saama hyöty ilman sääntörikkeestä koituvia rangaistuksia. Esimerkiksi pelaajan asettaessa pallonsa ylemmän tasanteen sijasta alemmalle, siis merkittävästi lähemmäs reikää, todennäköisyys saada pallo vähemmillä lyönneillä reikään kasvaa merkittävästi, jolloin jossakin vaiheessa rikkeestä tulee vakava ja se pitää korjata. Väärästä paikasta pelaamisen johdosta plakkariin merkittäviä kahta rangaistuslyöntiä ei voida ajatella ikään kuin tasaamaan rikkeestä saatavaa hyötyä. Ne ovat aivan erillisiä penaltteja eivätkä liity rikkeen vakavuuteen lainkaan ja rasittavat pelaajan tulosta tyystin rikkeen vakavuudesta riippumatta.

Kummassakaan käsillä olevassa tilanteessa rike ei ole vakava, koska palloa ei asetettu (merkittävästi) lähemmäs reikää tai muutoin pelaajalle merkittävää etua antavaan paikkaan. Kukaan ei voi sanoa olisiko pallo vierinyt reikään siitä oikeastakin paikasta.