Re: Huonot pelaajat pois kentiltä - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäHuonot pelaajat pois kentiltäRe: Huonot pelaajat pois kentiltä

#532334 Ilmoita asiaton viesti
KL

Nips kirjoitti: (31.5.2014 22:45:59)
Jotkut ovat kertoneet että kiirettä pitämättä pelaavat esim. 3 tuntiin. Kyseessä ovat arvatenkin rutinoituneet ja luonteeltaankin nopeat pelaajat. Entäpä jos ei ole rutinoitunut mutta lyö nopeasti; meneekö peli silloin hosumiseksi ja lyöntimäärän karkaamiseksi sekä pallojen etsimiseksi eli hitaaksi? Samoin jos ei-rutinoitunutta patistetaan pelaamaan nopeasti.

Jos taas on rutinoitunut mutta rauhallinen lyömään, peli lienee silti vähintäänkin aika nopeaa. Jos on rutinoitunut ja hyvin huolellinen lyömään, kierros ei siltikään sujune hitaasti vaikkakin saattaa muiden silmiin vaikuttaa hitaalta.

Ei-rutinoituneesta tulee rutinoitunut kai vain pelaamalla ja oppimalla. Tälläisiäkin pelaajia toivottavasti kentillemme hyväksytään jatkossakin.

En pidä ajatuksesta että mielenkiintoiset kentät pilattaisiin nopeamman pelin (tai helpomman lajin) nimissä.

Autokouluopetuksessa on pyritty siirtämään painopistettä ajotaitojen korostamisen sijaan asennekasvatukseen. Tämän kehityksen logiikkaan on helppo yhtyä, koska ajotaidon puute ei ole syynä nuorten ja kokemattomien kuskien kuolonkolareihin, vaan väärä asenne.

Sama koskee golfkenttää. Taidot ovat tärkeä asia aivan kuten liikenteessäkin, mutta asenne on se ratkaiseva. Jos pelaaja haluaa toimia ripeästi, hän myös satsaa sen opettelemiseen. Valitettavan moni ei halua ja syy on täsmälleen sama kuin liikenteessäkin: ’Minä olen keskimääräistä taitavampi kuski / nopeampi pelaaja’.

Niinpä niin.