Re: Huonot pelaajat pois kentiltä - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäHuonot pelaajat pois kentiltäRe: Huonot pelaajat pois kentiltä

#532307 Ilmoita asiaton viesti

Ballmarker kirjoitti: (29.5.2014 6:10:08)

Pekka Pelimies kirjoitti: (29.5.2014 5:33:24)
Kierrosajat muodostuu vain ja ainoastaan kävelynopeuden ja pallojen etsimiseen käytetyn ajan antaman suunnan mukaan. Pre-shot ja greenitutiinit on vain kirsikkaa kakussa. Pelitaitojen sijaan keskivertopelaajaa pitäisi seuran puolesta kannustaa kardiovaskulaarisen suorituskyvyn parantamiseen, eikä pelkästään määräillä, miten kauan ’golflenkki’ saa kestää.

Väitän, että ruuhkien muodostumiseen golfkentillä pelaajien kävelynopeudella ei juurikaan ole vaikutusta. Suurin vaikutus on ajankäytöllä tiibokseissa ja griineillä (ja tietysti ennen kaikkea sillä, jos palloja joudutaan etsimään).

Kyllä kävelynopeudella on pelinopeuteen merkittävä vaikutus. Jos oletetaan vaikka, että kierroksen aikana kävellään 8 km, niin 4 km/h vauhdilla pelkkään kävelyyn kuluu 2 tuntia. 6 km/h vauhdilla aikaa menee kävelyyn 1 tunti 20 minuuttia, eli tiiboxeilla, griineillä, lyönnin valmisteluun ja pallon etsiskelyyn on ryhmällä käytettävissä 40 minuuttia enemmän aikaa.

6 km/h on ihan normaali kävelynopeus, ei juoksemista. Kentällä edellisen ryhmän takana odotellessa näkee usein sellaista ameebamaista matelua, että jos ks. pelaajilla tulisi kumisaappaaseen reikä, niin ne valuisivat siitä ulos.