Re: Hitaan ryhmän jakautuminen kahtia - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäHitaan ryhmän jakautuminen kahtiaRe: Hitaan ryhmän jakautuminen kahtia

#524075 Ilmoita asiaton viesti

Kurssilla aikoinaan kerrottiin, että yksi etiketin tarkoituksista on pelin sujuvuuden varmistaminen. Minusta ryhmäkoon muuttaminen tarvittaessa tähtää samaan päämäärään. Eikä kysymyksessä ole se, että huonoin pudotetaan pois. Tässähän puhutaan siitä, että neljä ihmistä keskenään sopii, että peliä jatketaan pareittain. Ei ryhmäkoon pidä olla mikään pyhä kokonaisuus, johon ei saa puuttua. Mitä tehdään, jos joku loukkaantuu? Hän ei lenkkaa muiden mukana, vaan muut pelaavat kierroksen loppuun ja yksi palaa klubille odottamaan. Tässä tapauksessa neljä ihmistä toteaa, että jos he jakaantuvat kahtia, he eivät muodosta tulppaa kentälle. Olisiko parempi se, että valvoja heivaa koko porukan ulos?

Minusta pitäisi aina muistaa se, että sääntöjen ja etikettien päätarkoitus on se, että pelaajat pystyvät mahdollisimman paljon nauttimaan pelistä. Jos pelin sujuvuutta parannetaan ryhmäkokoa muuttamalla, pitäisi niin tehdä. ’Se ei kuulu perinteisiin’ ei ole mielestäni hyvä selitys.

Ns. olkiukkojen pystyttäminen voisi loppua heti alkuunsa. Kukaan ei ole nyt kehottanut, että väyliä pelattaisiin väärässä järjestyksessä. (Tosin niinhän tehdään jopa ammattilaisturnauksissa, mutta siitä huolimatta aihe ei minusta kuulu tähän keskusteluun.)