Re: Hitaan ryhmän jakautuminen kahtia - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäHitaan ryhmän jakautuminen kahtiaRe: Hitaan ryhmän jakautuminen kahtia

#524098 Ilmoita asiaton viesti

Kannattaa opetella sellainen pelitapa ettei esim. neljänkään pelaajan ryhmä ole tulppana kentillä.

Siihen riittää, kun katsotaan tarkkaan minne pallot lentää. Eikä turhaan etsitä ulos ja muihin hankaliin paikkoihin lyötyjä. Nostetaan pallo taskuu, jos ’lyönnit tulee täyteen’. Kiinnitetään huomiota siihen, kuinka lyöntiin valmistaudutaan, ja joskus sovitetaan kenties lyöntijärjestystä.

Olen varma että jokainen neljän ryhmä pääsee näin pelaten kentän läpi n. neljässä tunnissa.

Olen aika paljon pelannut ulkomailla ja mm. Ahvenanmaalla, jossa sielläkin kierrokset sujuu kohtalaisen joustavasti. Näille on yhteistä, että kentällä kiertelee valvoja, joka sopivasti opastaa ryhmää, joka ei meinaa pysyä tahdissa. Ehkä meilläkin tarvitaisiin kentillä samanlaisia, opastavia ja peliä ohjaavia ’marshaleja’, ainakin ruuhkaisempaan loma-aikaan.

Tällaiseen voisi olla tarvetta myös muulloin. Voihan olla että jonkun klubin jäsenet eivät vaan ole, syystä tai toisesta oppineet pelaamaan joutuisasti ja muut huomioon ottavasti. Kyllähän kierroksilla tapaa sellaisiakin pelureita, joille opastus näissä asioissa olisi, ilmiselvästi paikallaan. Eikä nämä ’hidastelijat’ ole aina mitään aloittelijoita.

En ole missään huomannut että ryhmiä olisi jaettu hitauden takia, ja epäilen vahvasti että se ei pelaamista kovinkaan paljon nopeuttaisi. Luulisi että tämä keino olisi käytössä muuallakin, jos siitä todella olisi hyötyä. Helposti siitä aiheutuisi ainakin haittaa.