Re: Hitaan ryhmän jakautuminen kahtia - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäHitaan ryhmän jakautuminen kahtiaRe: Hitaan ryhmän jakautuminen kahtia

#524086 Ilmoita asiaton viesti

Käytäntöjä muutetaan nykyäänkin kesken pelin, jos ei pysy muiden vauhdissa mukana: nostetaan pallo taskuun kesken väylän. Golfissa oiotaan jo nyt nopean pelaamisen varjolla. Minusta peruskysymys tässä keskustelussa pitäisi olla: Nopeuttaako ryhmän jakaminen peliä? Jos se nopeuttaa, ryhmä tulisi tarvittaessa jakaa. Jos se ei nopeuta, ryhmää ei jaeta. Vetoaminen siihen, että ennenkään ei ole niin tehty, tai siihen, että pitäisi pysyä muiden tahdissa, ei minusta ole oikein. Joskus tulee huono päivä ja palloa joutuu etsimään normaalia enemmän. Ei sitä etukäteen välttämättä tiedä. Nykyään ratkaisu on se, että pallo nostetaan taskuun tai valvoja antaa kenkää. Minusta aivan yhtä hyvä ratkaisu voisi olla ryhmän jakaminen, JOS se nopeuttaa peliä. (Korostan koko ajan sitä, että en oikeasti tiedä, nopeuttaako jakaminen peliä. Järkeni sanoo, että tietyissä tilanteissa nopeuttaa, mutta koska kokemus puuttuu, en väitä varmasti mitään.)

Nimenomaan nopeaa pelaamista haluavien luulisi olevan kiinnostuneita uusista ratkaisuista pelin nopeuttamiseksi. Minusta hitaampien potkiminen pois kentältä siksi, että osa haluaa pelata nopeasti, ei ole oikea ratkaisu. Kentällä on oltava tilaa kaikille – niillekin, jotka pelaavat keskimääräistä hitaammin. (Enkä tarkoita nyt toisten pelin tahallista haittaamista tai yltiömäisen hidasta peliä. Kohtuus kaikessa.)

Mikä sitten on vielä siedettävä aika kierrokselle? Minusta tavoitteena voitaisiin pitää keskimääräistä aikaa. On väärin, jos kenttäsäännöissä yritetään pakottaa yli 50 % pelaajista pelaamaan luontaista pelinopeuttaan nopeammin. Sen sijaan, että summassa päätetään tavoiteaika, johon väkisin pelaajia pusketaan, pitäisi lähtökohdaksi ottaa realistinen keskimääräinen peliaika, johon keskimääräinen golffari pääsee normaalilla pelillään. Jos kentällä on jatkuvasti ruuhkaa ja lähtöajat järjestään myöhästyvät, säännöt ovat liian tiukat. Oikea järjestys olisi mitata peliaika ja pistää siltä pohjalta tavoite. Tuntuu, että joissain paikoin tehdään toisinpäin: ensin asetetaan tavoite ja sitten mitataan aika. Tavoite on otettu esim. naapurikentältä, joka voi olla nopeammin pelattava.

(Tarkoituksella jätin sanomatta, mikä minusta on sopiva aika kierrokselle. Se riippuu kentästä.)