Re: Hinku Singeliksi – Pp & Ts - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäHinku SingeliksiRe: Hinku Singeliksi – Pp & Ts

#479136 Ilmoita asiaton viesti

Prboy kirjoitti: (21.4.2007 11:42:06)

Paksupekka kirjoitti: (20.4.2007 18:44:09)
No tuon 180m valitsin omiin kokemuksiin perustuen. Kannattaa myös huomata, että singelitasoituksen saavuttamiseen ei tarvitse saada kuin ~8 PARia ja loput pokeja. Kaikkia väyliä ei tarvitse ylettää PARissa päälle.
Itse pelasin tasoitukseni aikoinaan 8,2:een pelaamalla pelkillä raudoilla ja silloin käytin oikeastaan vain r5:sta ja sitä lyhyempiä mailoja. Paras kierrostulos niillä oli Kontiolahdella keltaisilta pelattu 73, kun kohdalle osui kuuma lähipelipäivä.
Itse tein tuon valinnan huomattuani miten lyhyillä lyönneillä pystyy valtaosan väylistä pelaamaan par-vauhtia. Oikeastaan pidemmät parnelkut olivat ainoita, missä lyöntimitta ei riittänyt.
.

Saivartelenpa pikkuisen lisää. En hetkeäkään epäile, ettetkö ole tehnyt niinkuin sanot. Ymmärsin kuitenkin alkuperäisen kirjoituksesi niin, että kenelle hyvänsä riittää tuo 180 metriä. Toisin sanoen rahkeita ei ole pitempään, toisin kuin sinulla. Jos lyö r5:llä 150 metriä, lyö puu3:lla helposti yli 200 metriä. Alkuperäinenkin väitteesi voi pitää toki paikkansa, kunhan on varsinainen velho sadan metrin sisäpuolella. Siihen ei mielestäni riitä kohtuullinen lähipelitaito, kuten alunperin sanoit. Kuinka monta tunnet golfaria, joka pystyy lyömään vain 180 metriä (mikä on arkipäivää useimmille senioreille) ja on singeli?

Olen pelannut melkoisen määrän singeleitä kanssa. Kyllä reseptinä ovat aina olleet pitkät avaukset. Tarkoittamaasi singeliä en ole tavannut.

ts kirjoitti: (20.4.2007 22:55:57)
Ja tuohon singeliin pääsee aika hyvin parissa vuodessa, jos vähän viitsii panostaa ja tekee oikeita asioita.

Ketähän mahdat tarkoittaa? Et taatusti keskivertosuomalaista golfin aloittajaa. Minkalaisen osuuden singeleitä keskimäärin leivot meistä liki kuuskymppisinä aloittaneista?

Mä pelaan suuren osan kierroksistani kuka-ryhmään-sattuu pelaajien kanssa. Kun tuota joukkoa katselee, niin äärettömän harvoin heidän huono tasoituksensa on kiinni lyöntien pituudesta. Oikeastaan vain fyysisesti hyvin heikot pelaajat (esim yli 60v naiset) törmäävät kattoon lyönti pituuden takia. Mä listaisin tärkeimmät syyt huonoon skooraamiseen näin:

– Tavoitellaan mailanpäännopeutta lyönnin toistettavuuden sijaan
– Valitaan epärealistisia lyöntejä
– Ei päästä oikeaan mielentilaan lyöntihetkellä (osittain johtuen edellisestä)