Re: Hidas peli. Syyt ja parannusehdotukset klubeille - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäHidas peli. Syyt ja parannusehdotukset klubeilleRe: Hidas peli. Syyt ja parannusehdotukset klubeille

#376175 Ilmoita asiaton viesti
Nimetön

Kiinnostava ajankohtainen aihe, johon alla omat jo osin toistetut teesit, mutta vähän eri näkökulmasta:

1. Muiden pelaajien huomioiminen eli jos pelaa hitaammin, nopeammin etenevä ryhmä päästetään poikkeuksetta ohi. Perusasia, josta hyvin toimiva esim. eiliseltä päivältä: Havaitsin jo varausta tehdessä, että paria ryhmää ennen meitä edellä oli lähtenyt kaksi pelaajaa 54 tasoituksella ja odotin mielenkiinnolla miten he toimivat. Ystävälliset vanhat rouvat päästivät kierroksella meidän lisäksemme ohitseen kuusi ryhmää ja kun istuimme klubin terassilla ilta-auringosta nauttien vähän pidempään, kysyivät he kierroksen jälkeen lupaa istahtaa samaan pöytään. Kumpikin kehuivat kilpaa miten kivaa oli pelata. Meillä myös eikä vähiten siksi, että meidän kierroksemme kesti hieman alle 4 tuntia.

2. Kenttähenkilökunnan ohjeiden noudattaminen, koska heillä on käsitys kokonaistilanteesta. Tähän voisi sanoa, että kentillä on liian vähän valvontaa ja jos sitä on niin rohkeutta tehdä jämäköitä päätöksiä tarvittaisiin enemmän.

3. Ennakoiva informaatio ja myönteinen suhtautuminen ripeään pelaamiseen alkaen peruskursseilta. Uskoisin, että jos klubilla muistutettaisiin aina ennen kierrosta tavoiteajasta, ainakin suurin osa yrittäisi siihen pyrkiä. Tällaista edes toivomusmielessä ennen kierrosta en ole tänä kesänä kuullut kertaakaan ja kierroksia on jo n. 50 takana.

4. Pelikavereiden sosiaalinen kontrolli. Selkeät käytännöt siitä, miten esim. ryhmän sisällä voidaan ojentaa hidastelijaa, joka hieroo jokaista lyöntiä minuuttitolkulla tai joka ei tajua, että palloja ei etsitä viittä minuuttia kauempaa, puhumattakaan pallojen outista etsimisestä, jota näkee valitettavan paljon.

5. Huumoria ja joustavuutta peliin. Kohtuus kaikessa, koska toiset pelaavat ja liikkuvat hitaammin kuin toiset. Kyse on siis vain siitä, miten meidän kaikkien pelikokemus tehdään viihtyisäksi. Tästä olemme vastuussa jokainen!