Re: Hesarissa kirjoitettua - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäHesarissa kirjoitettuaRe: Hesarissa kirjoitettua

#414400 Ilmoita asiaton viesti

No nyt kun sanoit sen ääneen, löytyy sinulla varmaankin ihan konkreettisen tason ratkaisujakin?

Pohjimmiltaan kysymys on yliarvostuksen purkautumisesta, vielä muutama vuosi takaperin osakkeenarvonnousut ja haluttavuus pohjautuu pitkälti statuksen tavoitteluun ja naiiviiin uskomukseen arvonnousun jatkumisesta.

Pitää muistaa että golfosakkeet eivät ole koskaan olleet erityisen helposti myytäviä ”hurjimpinakaan” aikoina omistajaa vaihtoi van joitain kymmeniä osakkeita / kenttä siis silloin kun kauppa kävi kuumimmillaan omistusta vaihtoi vain muutama prosentti osakkeista.

Kenttien nykyiset omistuspohjien rakenteet eivät vaan mahdollista kenttien hoitoa bussineksena, omistajien määrä ja osakkeiden tuottamat pelioikeudet kuluttavat kentän kapasiteetin eikä teeaikoja riitä myytäväksi sellaisia määriä että niistä olisi kattamaan merkittäviä määriä ylläpitokuluista tuotoista puhumattakaan.

Lisäksi merkittävä osa kentistä on rakennettu sijaineille jotka ovat niin syrjäisimmässä että potentiaalista osakkeenostajaa / gf pelaajaa ei vaan kiinnosta viettää niin pitkiä aikoja matkalla kentälle / kentältä.

Ongelma tulee ratkeamassa ihan itsestään,
1) osa kentistä lopettaa toimintansa elinkelvottomina,
2)osa siirtyy muutaman osakkeenomistajan haltuun pilkkahintaan jolloin nämä kentät vapautuvat liian suuresta pelioikeutettujen määrästä ja kykenevät oikeasti tekemään tulosta gf-myynnin ja kausipelioikeuksien kaupan yhdistelmällä.
3) muutamat parhaalla sijaineille varustetut kentät muuttuvat selkeästi nykyistä enemmän ”exclusiiviseen” suuntaan ja keskittyvät toiminnassaan vain ”oman väen” palvelemiseen.

Eli golfyhteisö sellaisena kun me olemme sen tähän asti tunteneet on tullut tiensä päähän ja on aika hyväksyä muutos.