Re: Henkinen valmennus lapsena - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista
#218935 Ilmoita asiaton viesti

Kualeppi kirjoitti: (16.12.2010 9:10:46)
Mä olen sitä mieltä, että kotikasvatus ja kulttuuri on suurin syy siihen, miksi suomaisilla on monesti vaikeuksia ottaa sitä viimeistä voittamiseen tarvittavaa askelta. Emme me ole jäljessä huipulla tapahtuvassa psyykkisessä valmennuksessa.

Otetaanpa 10 keskiverto suomalaista kymmenvuotiasta golfaajaa tuonne rangelle esittelemään taitojaan yleisölle. Lähes jokainen menee areenalle hiukan häpeissään luetellen mielessään niitä asioita joissa muut ovat parempia. Yleisö, joka kostuu pelaajien vanhemmista ja sukulaisista, ei oikein tiedä uskaltaako taputtaa ja kehua suorituksia, ettei vaan nolaisi itseään. Epäonnistumisen tullessa juniori lähes purskahtaa itkuun ja isä puhisee häpeissään, kun poika/tyttö on häpäissyt koko perheen. Oli huonompi kun muut ja vielä itkee päälle.

Miksi ihmeessä asia on noin? Itse olen mukana jääkiekossa junnuvalmennuksessa ja tuo ei miltään osin päde siellä. Jokainen junnu hinkuu pelissä jäälle kuin viimeistä päivää täysin riippumatta siitä, onko joukkueen superlahjakkuus vai taidoiltaan vähäisempi. Katsomossa on aina vanhempia runsaasti ja näyttämisen, sekä osallistumisen halu on todella suuri. Kaikki joukkuekaverit kannustavat toisiaan tasosta riippumatta ja joukkue tekee käytännössä kaikki yhdessä.

Miksi hemmetissä golfissa lapset häpeilevät ja ujostelevat, kun jääkiekossa mennään rinta rottingilla näyttämään vastustajalle ja ylöisölle mitä osataan?

Ei tässä ole kyse mistään perhekasvatuksen eroista USA vs. Suomi, vaan tässä on ehkä enemmälti kysymys lajikohtaisen valmennuksen eroista.