Re: Helppoakin helpompi tapaus? - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötHelppoakin helpompi tapaus?Re: Helppoakin helpompi tapaus?

#272266 Ilmoita asiaton viesti
KL

ts kirjoitti: (31.1.2014 10:52:34)
Otetaanpa case, joka on muuten vastaava, mutta tunnitamista ei tapahdu lainkaan.

Pelaaja löytää raffista pallon, jonka olettaa omakseen. Tähdätessään tuo onneto tohelo tulee sitten liikuttaneeksi palloaan ja sen myötä asettaa sen takaisin alkuperäiselle paikalleen. Seuraavan lyönnin jälkeen hänen todetaan pelanneen väärää palloa. Onko pelaaja tässäkin tapauksessa laittanut korvaavan pallon peliin, vai pelannut vaan väärää palloa ja vieläpä liikuttaneensa sitä?

Yritin löytää jonkun säännön tai tulkinnan, jonka perusteella pelaajan voisi katsoa pelanneen väärää palloa, mutten onnistunut. Kyllä tuossakin tapauksessa pelaaja laittaa korvaavan pallon peliin. Sen sijaan pallon liikuttamisesta ei rangaistusta tule, koska ko. pallo ei siinä vaiheessa ollut pelaajan pelissä oleva pallo (18-2a).

Vaikka rangaistus saattaa jonkun mielestä tuntua kohtuuttomalta, niin hyvä on pitää mielessä pelaajan velvollisuus tunnistaa pallonsa. Siinä vaiheessa, kun pelaajalla on sääntöjen sallima mahdollisuus nostaa ja tunnistaa pallonsa (ja jopa puhdistaa kokonaan, kuten esimerkissä yllä), niin hänen tulisi siihen myös kyetä.

D15-1/2.5 on varsin kuvaava. Pelaajien A ja B pallot liikkuvat viheriöllä pois paikoiltaan ja toinen pelaajista (B) asettaa ne takaisin, mutta A:n pallon B:n paikalle ja päinvastoin. Pelaajalla on kaikki mahdollisuudet tunnistaa pallonsa, muttei tee sitä. Lopputulema on, että hän laittaa peliin korvaavan pallon ja saa siitä asianmukaisen rangaistuksen.