Re: Harvinaisen selvä tapaus. - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötHarvinaisen selvä tapaus.Re: Harvinaisen selvä tapaus.

#278235 Ilmoita asiaton viesti
KL

PG kirjoitti: (19.9.2012 17:44:33)
Uskon kyllä, että sääntömuutoksen takana ovat tour-pelaajien kokemat ongelmat huippunopeilla viheriöillä tuulisissa olosuhteissa. Mutta väite, että säännön 18-2b poikkeusta ei Suomessa voida koskaan soveltaa, tuntuu kovin oudolta.

Yritäpäs nyt hyvä ihminen ymmärtää lukemasi äläkä hämmennä kaikki muitakin lukijoita kehnolla äidinkielentaidollasi!

En ole koskaan väittänyt, ettei säännön 18-2b poikkeusta voida Suomessa koskaan soveltaa, päinvastoin. Soveltamiseen vain tarvitaan pikkaisen enemmän kuin normaalivoima tai muuta sen kaltaista asiaan tyystin liittymätöntä roskaa. Väitin ja edelleen väitän, ettei moisia olosuhteita Suomessa ole eikä tule, joissa tuuli olisi niin merkittävä tekijä, että pelaajien pallot liikkuisivat sen voimasta (sitä ennen kisa on jo keskeytetty…). On syytä ymmärtää, että moisissa olosuhteissa useamman kuin yhden ainoan pelaajan pallo liikkuisi, ja siten viitteitä asiasta tulisi jo paljon ennen ensimmäistä varsinaista tapahtumaa paikallaan olevan pallon heilumisen muodossa (näyttöä siitä ’muusta’ siis jo olisi olemassa).

Merkattaessa pallo viheriön kallistuneelle osalle on aina olemassa mahdollisuus sille, että pallo aivan yhtäkkiä lähtee liiikkeelle ilman minkään silmin havaittavan tekijän johdosta. Tätä ruohon taipumiseen ym. liittyvää asiaa ei tule sotkea mihinkään säännön 18-2b poikkeuksen mukaiseen tekijään. Pelaaja on vastuussa tekosistaan, ja paikasta ja olosuhteista riippuen hänen kenties kannattaa olla laskematta mailaansa maahan tähdätessään. Sillä keinoin säästyy monelta ongelmalta.