Re: Harringtonin diskaus – ts - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitKilpagolf & harjoitteluHarringtonin diskausRe: Harringtonin diskaus – ts

#218593 Ilmoita asiaton viesti
ts

vieraspelaaja kirjoitti: (9.4.2011 20:51:12)

ts kirjoitti: (9.4.2011 9:25:34)

vieraspelaaja kirjoitti: (9.4.2011 1:35:36)
aika heppoisella pohjalla ollaan, jos ymmärtää oikeuden ja kohtuuden tarkoittavan vain kaiken anteeksiantamusta ja sormien läpi katsomista, se ei ole tuomarin tehtävä. tuomarin tehtävä on auttaa pelaajia ja olla jotain mieltä silloin kun sitä tarvitaan. Jos ratkaisevaa on se, mitä pelaajan olisi kohtuudella pitänyt havaita, ennemmin tai myöhemmin on edessä tilanne, jossa on oltava sitä mieltä, että tuo tilanne pelaajan olisi itse pitänyt havaita, kun toisenlainen ratkaisu olisi vääryys ja kohtuutonta kaikkia muita pelaajia kohtaan, oli ko pelaaja itse mitä mieltä tahansa. Tällaisia abstrakteja sääntöjä on helppo kirjoittaa ja ne kuulostavat hyviltä, jonkun pitää kuitenkin kertoa sekin, mitä se tässä tilanteessa oikeassa elämässä tällä kertaa tarkoittaa,

Eli 600 vuotta on oltu väärässä ja viimeiset pari vuotta vasta pelattu sääntöjen kannalta oikeaa golfia? Jostain syystä oletan aika monen olevan varsin eri mieltä.

Videohidastuksissa ei ole mitään olennaista uutta tuomitsemisen kannalta.
Jos pelaaja sanoo että pallo ei liikkunut, on aivan samantekevää, toteaako tuomari pallon sittenkin liikkuneen videohidastuksesta vai ryhmän muiden pelaajien ja yleisön kertoman perusteella.

Viestistäsi ei voi päätellä, mihin perustuu ajatus siitä, että tuomarin päätehtävä on antaa pelaajan virheitä anteeksi. Ainakaan se ei perustu nyt annettuun uuteen deccariin. Siinä esitettyjen esimerkkien perusteella, jos deccari olisi ollut voimassa jo vuodenvaihteesta, Harrington olisi selvinnyt kahdella rankkarilla, mutta Villegas olisi edelleen diskattu.

Kyllä niissä on paljonkin uutta parantuneen kuvanlaadun ja tarkkuuden vuoksi. Nyt jo pyörii kameroissa tuollaista 200fps luokkaa olevaa videota, jolla voidaan nähdä pienimmätkin heilahdukset ja lisäksi pikselimäärät ovat lisääntyneet huimasti.

Esim Harringtonin tapauksessa huonompåi kuvanlaatu olisi johtanut siihen, että tuomari ei olisi voinut varmuudella todeta pallon pysähtyneen eri paikkaan, kuin mistä se oli lähtenyt liikkeelle ja siten joutunut tekemään ratkaisun pelaajan eduksi.

Villegasin tapaus on täysin toinen, koska se oli havainnoitavissa paljaalla silmällä ja vaikkapa 60-luvun tv-tekniikalla. Sama on ollut tilanne Stadlerin ja Azingerin tapauksissa aikanaan.