Re: Harringtonin diskaus - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista
#218424 Ilmoita asiaton viesti
ts

KL kirjoitti: (23.1.2011 13:41:03)
[
On aivan eri asia pyrkiä asettamaan pallonsa tarkalleen siihen paikkaan, josta sen nostikin, ja liikuttaa palloaan sen jälkeen, kun sen on asettanut. Edellisestä ei rangaista, vaikkei pallo millilleen alkuperäisellä paikalla olisikaan, kunhan pelaaja on vilpittömästi pyrkinyt siihen. Jälkimmäisestä rangaistaan aina, ellei pelaaja palauta palloaan paikkaan, johon sen asetti.

.

Missä kerrotaan milloin väärästä paikasta pelaamisesta rangaistaan ja millon ei? Pallon liikkahtamisellahan tuossa ei ole merkitystä missään vaiheessa, koska merkkiä poistaessa siitä ei rangaista.

Kun pelaaja tuossa tapauksessa vielä kertoo katsoneensa, että linjaukseen käytetty pallon teksti oli samassa asennossa kuin ennen heilahdusta, ei ole mitään syytä olettaa pelaavansa väärästä paikasta.

Jos pallo olisi liikahtanut vain yhteen suuntaan, olisin toisella kannalla asiasta. Nyt ongelman teki se, että pallo liikui ensin eteen ja sitten takaisin päin. Aivan kuten se usein tekee pelaajilla merkkaustilanteessa.

Jos tuomari tuon todetakseen tarvitsee hidastuksen lisäksi vielä suurennoksen kuvasta, on lajin ymmärrys tuolta osin kadonnut täysin. Kuten sellaiseltakin joka tuota käytäntöä vielä puolustelee.