Re: Harringtonin diskaus - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
#218561 Ilmoita asiaton viesti
KL

ts kirjoitti: (23.2.2011 16:08:05)
Hylkäämiseen johtaviin tapahtumiin on aina syynsä ja ketjunsa. Oma ajatukseni lähtee koko ajan siitä, onko pelaajalla ollut edes teoreettisesti mahdollisuutta havaita tapahtunutta rikettä.

Tuo voi olla hyvä lähtökohta, muttei sekään välttämättä riitä. Muistan yhden videon, jolla Nick Faldo lyö vastarinteessä olevaa palloa vesiesteessä seisten ja taakseviennissä hänen mailansa hipaisee veden pintaa. Tuosta asennosta Faldon oli täysin mahdotonta nähdä tapahtunutta ja mitä ilmeisimmin maila hipaisi vettä niin vähän, ettei hän tuntenut sitä mailassaan. Oliko Faldolla tuossa teoreettinen mahdollisuus havaita rikkeensä? Totta kai, mutta se olisi edellyttänyt, sitä, että hän ei olisikaan katsonut palloaan, vaan mailansa päätä taakseviennissä. Käytännössä näin ei kukaan tee, joten käytännössä hänellä ei ollut mahdollisuutta, teoriassa kyllä.

Miten tuota periaatettasi sitten kyettäisiin valvomaan? Kuka on se velho, joka kertoo oliko Harringtonilla mahdollisuuksia havaita pallon liikkumista paikaltaan? Riittääkö vapauttavaksi päätökseksi se, että pelaaja katsoo palloaan tarkasti poistaessaan merkkiään? Entä toisin päin, eli pelaaja katselee jo puttilinjaansa merkkiä poistaessaan? Rangaistaanko silloin? Miten tulisi suhtautua huononäköiseen pelaajaan, jonka näön tarkkuus ei riitä tarkasti erottamaan dimppeleitä toisistaan? Entä sateella silmälasinsa kastellut pelaaja, joka ei pisaroiden vuoksi näe tarkasti (kokemusta on useammalta vuosikymmeneltä…), tuleeko automaattisesti takkiin vai otetaanko jokin huonon sään kyvyttömyyskerroin käyttöön?

Ei tuo ajatuskulkusi välttämättä huono ole, sitä pitäisi vain jotenkin viilata sellaiseen suuntaan, ettei esittämiäni käytännön ongelmia syntyisi.

ts kirjoitti: (23.2.2011 16:08:05)
Silloin ollaan samassa tilanteessa kuin on oltu vuosikymmenet ennen HD-videoita ja samoin samassa mittaluokassa griinillä 2 dimbleä väärään paikkaan asetetun pallon tai 3m väärään linjaan dropatun pallon kanssa.

Tässä me edelleen näköjään pysymme eri linjoilla. Itse en pysty millään rinnastamaan asettamisia ja droppaamisia pallon liikuttamiseen. Edellisten osalta tietty tarkkuuden puute hyväksytään, jälkimmäisen osalta ei. Väkisinkin palataan taas ehdotukseen videotarkistusten kieltämisestä, mikä olisi aika mullistava askel. On hyvä muistaa, että videot toimivat molempiin suuntiin, niiden avulla pelaaja voidaan myös vapauttaa rangaistuksesta.