5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitKilpagolf & harjoitteluHarjoittelu ei kiinnosta golfin harrastajiaRe: Harjoittelu ei kiinnosta golfin harrastajia

#214189 Ilmoita asiaton viesti

Kualeppi kirjoitti: (26.3.2012 9:45:52)

..ja taas.. kirjoitti: (26.3.2012 8:16:24)
Ketjun aloittajan kanssa samaa mieltä.

Suomesta on tullut maailman huipulle pari pujottelijaakin ja useampikin murtomaahiihtäjä.

Näissäkin lajeissa on ihan turha rinnastaa sunnuntaihiihtelijää urheilijaan. Harrastelijalaskettelija voi osallistua silloin tällöin suomislalomiin, vähän niinkuin tuupparit käyvät suffelikisoissa. Huvikseen.

Tuollaiset julkaistut tutkimukset pitäisi oikeasti ilmaista juuri kuten ketjun aloittaja toteaa: golfharrastelijat jopa treenaavat tätä hupipeliänsä, toisin kuin muiden lajien harrastelijat. Osa tuupparigolfersta jopa silloin tällöin maksaa opetuksesta, jopa toistuvista opetusjaksoista. Ennenkuulumatonta muiden lajien ’tuupparien’ keskuudessa. (Paitsi joskus joku laittaa rouvansa lasettelutunnille, ehkä)

Aktiivisesti treenaavat on ihan eri asia kuin harrastajat, sen pitäisi olla intohimoista täysipäiväistä hommaa. Omasta halusta. Lajissa kuin lajilssa.

Hyvä, että joku ymmärsi pointin, mitä hain. Ei harrastajat missään lajissa harjoittele, ne harrastaa.

Muutenkin tuo artikkelin otsikko on päin peetä. Harjoittelu ei kiinnosta golfin harrastajia. Tutkimuksessahan kysyttiin, kuinka paljon harjoittelee, eikä sitä, kuinka paljon harjoittelu kiinnostaa. Oma näppituntuma on se, että harjoittelu kiinnostaa hyvinkin suurta osaa, mutta sille koetaan monenlaisia esteitä. Henkisiä, taloudellisia sekä ajankäyttöön liittyviä.

Aika moni harrastaja kavahtaa jo harjoittelu-sanan kuullessaan. Tylsää yksinäistä puurtamista. Ja kallista. Näille mielikuville pitäisi tehdä jotakin. Omalla kotiklubilla onkin mielestäni havahduttu asiaan ja erilaisia tuotteita on tullut tarjolle. Pienryhmissä harjoittelu on mielestäni hyvä keino jotta saadaan yksittäisen pelaajan valmennuskustannuksia alas. Myös kilpailuhenki ja sosiaalisuus saadaan tällä tavalla säilymään. Kuitenkin pystytään paneutumaan myös yksittäisen pelaajan teknikkaan.

Tuotteet ja myös markkinointi kohderyhmälle kuntoon, niin johan alkaa kiinnostus harjoitteluun muuttumaan harjoitteluksi.

Kyllä meita ymmärtäjiäkin riittää. Täältä meitä tulee 🙂

Golfissa kun on termit kaikelle, niin on myös harjoittelemisellekin. Vertaa harjoituskierros, tasoituskierros ja kilpailukierros. Harjoituskierroksella harjoitellaan. Tasoituskierroksella (harmaa alue) yritetään saada tasoitus alle 36 (ja ’huijarit’ tietenkin mahdollisimman alas). Kilpailukierroksella mitataan mitä harjoituskierroksella/ harjoitusalueilla on opittu ja tasoitus toimii vertailukohtana omaan tasoon.

Skinit, silverit yms. toimii erinomaisena harjoituskierroksen harjoituksena kilpailukierroksia varten.