Re: Harjoittele, harjoittele, harjoittele… - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitKilpagolf & harjoitteluHarjoittele, harjoittele, harjoittele…Re: Harjoittele, harjoittele, harjoittele…

#248010 Ilmoita asiaton viesti
KL

fukke diise saisse kirjoitti: (27.9.2006 22:19:43)
Jos harjoittelet paljon, korjaat lyöntiäsi tai muutat svingin mielikuvaa, tekniikan kehittymisen oikeaan suuntaan voi todeta varmuudella vasta kahden tai jopa viiden vuoden päästä. Toistotarkkuuden, pelitaktiikan, jne. osa-alueiden parantuminen saa helposti aikaan sen, että pelaaja sulkee silmänsä tai ei yksinkertaisesti havaitse lyöntitekniikan asteittaista heikkenemistä.

Viedäänpä ajatusta hieman toiseen suuntaan. Miksi tekniikan pitää olla ’oikea’? Jos lyö toistettavasti 173 metriä vasemmalta oikealle 20 astetta, niin miksi pitäisi pyrkiä suoraan 179 metrin lyöntiin? Vainko sen kuuden lisämetrin vuoksiko?

Aikanaan Björn Borgin tennisseuran valmentaja sanoi nuorelle Björnille, ettei hänestä koskaan tule kunnon pelaajaa, koska hänen tekniikkansa on väärä (löi rystylyöntinsä kahdella kädellä ja kämmenlyöntinsäkin alhaalta ylöspäin eikä takaa suoraan eteen). Voiko golf olla niin puhdasoppisuuteen perustuva urheilulaji, ettei tilaa ole epäortodoksiselle suorittamiselle, kunhan tulos on kohdallaan?