Re: Harjoittele, harjoittele, harjoittele… - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitKilpagolf & harjoitteluHarjoittele, harjoittele, harjoittele…Re: Harjoittele, harjoittele, harjoittele…

#248000 Ilmoita asiaton viesti

Kentällä jolla pelaan eniten, kautta aikojen (18 kesää) eclecticini on 20 alle parin. Paras yksittäinen kierrostulokseni ko kentällä on 5 yli, paras tämän kesän kierros oli 8 yli. Vaikka ottaisin kautta aikain vain kolmanneksi parhaat tulokseni kultakin reiältä, tulos olisi silti 17 tai 18 alle. Noiden reikäkohtaisten tulosten saavuttamisessa ei ole tapahtunut ihmeitä vain ’tavallisia osnnistumisia’.

Tämä tilasto ei liene mitenkään poikkeuksellinen tällaiselle perusklubituupparille. Siis golfin peluu on karmeaa alisuorittamista.

Muutin oma-aloitteisesti peruslyöntini viime talvena kiistatta paremmaksi: pitemmäksi ja tarkemmaksi. Tulostaso ei parantunut. Miksi?

Golf on peli. Pitkässä pelissä tuloksen kannalta tärkeintä on se, että on realistinen suoritustasonsa suhteen: hyvään tulokseen riittää kun saa perussuoritustason aikaan, kunhan pelitaktiikka on kohdallaan. Tämä on psykologiaa, johon mielestäni pallojen paukuttelu rangella ei auta. Uskon, että tulostaosani parantaisi parhaiten se, että saisin itseni hyvään vireystasoon ennen lyöntiä ja toisaaltam, että minulla olisi realistinen (=kerätty statistiikka) käsitys siihen minkälaisia riskejä mihinkäkin taktiseen valintaan liittyy. Tällaista dataa minulla onkin melko runsaasti.

Pääosin harjoitteluni rajoittuu 10-20 pallon lyömiseen ennen kierrosta noin joka neljäs kerta ja 10 minuutin chippi- ja puttisessiioon joka kerta. Jälkimmäinen on tarpeen, koska ruoho tuntuu näissä lyhyissä lyönneissä erilaiselta päivstä toiseen, joten tuntuma on kalibroitava.

Hyödyllisin harjoitus minulle olisi siis peruskunnon kehittäminen hyvän vireyden ylläpitämiseksi (esim kävelyä ja pyöräilyä). Hyödyllisin lajinomainen harjoitus olisi kolmemetristen puttien harjoittelu – myös chipit ja pitchit aina 80 m:iin asti.