Re: Harjoittele, … FDS - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
#248143 Ilmoita asiaton viesti

fukke diise saisse kirjoitti: (7.10.2006 6:33:32)
6:n metrin seivästuloksiin viitaten osut naulan kantaan. Monille ihmisille olisi parempi opettaa ’toiseksi oikein svingi’. Mutta mistä löydät innokkaan pron tai tutkijan, joka alkaisi tutkia tehokkainta svingiä tuloksen 80 saavuttamiseksi. Tutkimustoiminnalla kun on luontainen pyrkimys päästä parhaaseen mahdolliseen tulokseen. Rehellisesti sanottuna minua itseänikään ei kiinnostaisi tippaakaan tutkia golfia muun kun huippugolfin näkökulmasta. Soveltaminen on sitten toinen asia, mutta harrastajakunnalle annetut opit tulevat aina olemaan huippugolfin sivutuotteita, mikä ei kylläkään ole ns. suuren massan parhaaksi.

Mä kyllä hain takaa vähän eri asiaa sen seiväshyppy jutun kautta. Esimerkiksi sinun tai minun voima- ja taitotasolla ei voi hypätä 6m seivästä. Meidän tekniikalla pystyy kuitenkin tekemään eageleita ja birkkuja. Se 6m siväs juttu oli siis ihan harha-askel tässä ketjussa. Sun ajatus toiseksi oikeimmasta swingistä sen sijaan on ihan täysijärkinen. Olisko toi natural golf oikeastaan yksi veto siihen suuntaan?

Sun näkökanta on ultra swingikeskeinen ja mun taas yhtä paljon mentaalipuoli keskeinen. Molempiin näkökantoihin löytyy varmasti loputtomasti perusteluita ja keskustelupalstan kannalta on tietysti hyvä, että on erilaisia mielipiteitä. On päivän selvää, ettei huipulle pääse harjoittelematta tolkuttomasti. Aivan yhtä selvää on, ettei sinne pääse ilman loistavaa taktista osaamista ja vahvaa mentaalipuolta. Klubipelaajaakaan ei pitäisi kehoittaa keskittymään pelkkään lyöntien harjoitteluun, koska vähintään yhtä tärkeää on taktinen osaaminen ja oikea mielentila palloa lyödessä.