Re: Händäri - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäHändäriRe: Händäri

#457926 Ilmoita asiaton viesti
KL

JuKu kirjoitti: (12.9.2010 11:31:04)
EGA tasoitus ei käytännössä nouse. Golffareiden keski-ikä nousee (joka on oikea ongelma, mutta se tarttis oman otsikon). Niinpä EGA tasoitus kuvaa lähinnä sitä, mihin pelaaja joskus nuoruudessaan on kyennyt. En oo enää vuosiin noteerannut sitä omalta osaltani mitenkään. Tietenkin vien kortin kotiin niistä todella harvoista kisoista, joissa käyn kotiseuran ulkopuolella; ehkä kerran kahdessa vuodessa, mutta muuten EGA-tasoituksella ei ole ollut mulle mitään merkitystä.

USGA-tasoitus on ajan tasalla. Siinä systeemissä on sentään jotain tolkkua, yksi kymmenen vuotta sitten, ennen olkapääleikkausta pelattu huippukierros ei dominoi laskentaa.

Ei se USGA Index itsekseen pysy ajan tasalla yhtään sen paremmin kuin EGA-tasurikaan, pitää siinäkin tulokset virallistaa. Tuon systeemin hyvä puoli on siinä, että ne huonoimmat kierrokset eivät vaikuta tasoitukseen lainkaan ja ne parhaat vain keskiarvon kautta. USGA Index elää ehkä jonkin verran paremmin reaaliajassa kuin EGA, mutta sekin edellyttää melko ahkeraa pelaamista. EGA-tasoitus ei pahemmin muutu, jos jättää vain neljä korttia vuodessa, mutta neljän kierroksen perusteella laskettu USGA Index voi olla aivan totaalisesti pielessä pelaajan pelitaitoihin nähden.

EGA-tasoitus nousee, jos pelaaja haluaa sen nousevan kuvaamaan pelitaitojen huononemista. Parhaiten tämä onnistuu ilmoittamalla jokainen kierros tasoituskierrokseksi tai vähintään joka toinen. Jotkut eivät halua tasoitustaan nostaa, kuten Jooseppi tuossa ansiokkaasti kuvaili. Syitä on monia, mutta mikään niistä ei ole hyvä. Yksi kehnoimmista on: ’En ole viitsinyt jättää nostavia kortteja, koska tasoituksellani ei ole minulle mitään merkitystä’. Mistähän johtuu, että meillä on niitä singeleitä ihan perkuleen paljon suhteessa koko pelaavaan väestöön…?