Re: Halpapelaaminen. Taistelu vallasta ja rahasta. - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäHalpapelaaminen. Taistelu vallasta ja rahasta.Re: Halpapelaaminen. Taistelu vallasta ja rahasta.

#457798 Ilmoita asiaton viesti

Ulla Heikkinen kirjoitti: (22.9.2010 20:51:05)

Outi kirjoitti: (19.9.2010 15:20:29)
Halpapelaaminen

Kun aikoinaan golfkenttiä perustettiin oli lähtökohtana se, että kenttä rakennetaan omalle porukalla omaa pelaamista varten ja silloin ei tarvinnut riidellä halpapelaamisesta tms. Kulut jakautuivat tasaisesti ja pääosin asiat olivat kunnossa.

Nykyiset ongelmat ovat suurelta osin syntyneet siitä, että nyt kentän ulkopuoliset tahot haluavat hyödyntää kentän peliaikoja muiden kustannuksella. Ulkopuoliset liikeihmiset ovat etsineet ”porsaanreikiä” ja sellaisia keinoja, millä he voivat taloudellisesti hyödyntää muiden omaisuutta. Nämä ulkopuoliset ihmiset vastustavat kaikkia niitä rajoituksia, joita kentälle halutaan kehitettää enemmistö omistajien parhaaksi, koska kaikilla rajoituksilla olisi suora vaikutus heidän omaan liiketoimintaansa ja rahaa ei virtaisi heidän taskuunsa enää samalla tavalla.

Tuskin Paloheinän omistajatkaan haluaisivat tai suostuisivat siihen, että ulkopuoliset tahot alkaisivat myymään omaan lukuunsa peliaikoja heidän kentältään tai ulkopuoliset golfopettajat alkaisivat pitämään ominpäin golfkursseja Paloheinässä? Paloheinässä pidetään kiinni siitä, että heidän kentää tai puitteita ei muut hyödynnä taloudellisesti.

On aivan oikein, että useinpien kenttien omistaenemmistö haluaa tehdä niitä toimenpiteitä, joilla lokit ja vapaamatkustajat pidetään kurissa ja kenttä palvelee omistajaenemmistön etuja. Osakkeenomistajan pitää olla oman kenttänsä kunkku eikä alistua siihen, että ulkopuoliset määräävät sen kuka kentällä pelaa ja millä hinnalla.

Enemmistö ei vastusta vieraspelaamista, mutta se ei ole sama asia kuin muiden kenttien hyväksikäyttö!

Nimeämättömissä yrityspelioikeuksista ei ole merkittävää haittaa, kun niitä ostetaan jonkun tavallisen suomalaisen yrityksen henkilökunnan normipelaamista varten, mutta silloin kun niitä ostaa kilpaileva golfyhtiö suuret määrät ja systemaattisesti vain sitä varten, että niitä on tarkoitus tehokäyttää aamusta iltaan ja tehdä pisenestä muiden kentillä/kukkarolla, niin ollaan jo pahasti metsässä ja silloin tehdään asioita, jonka valtaosa pelaajista tuomitsee. Tehokäytetyt pelijalosteet syövät gf-tuloja jne..

Toivottavasti Supergolf, Paloheinä ja nämä muutamat suuretäseurat rakentavat keskenään uuden golfkentän ja golfkonseptin, jossa ei ole mitään rajoituksia mihinkään suuntaan ja siellä saa pelata kuka tahansa ja halvalla. Veikkaan, että näin ei tule käymään.

***

Tässä kyllä ’ympyrä sulkeutuu’. Miksi muuten

’… aikoinaan golfkenttiä perustettiin oli lähtökohtana se, että kenttä rakennetaan omalle porukalla omaa pelaamista varten ja silloin ei tarvinnut riidellä halpapelaamisesta tms. …’

nykykäytäntö on ihan jotain muuta?

Ahneus! Koitui ’kohtaloksi’? Joillekin??? Ja nyt itketään.

Sanat eivät riitä kuvaamaan tuota tyhmyyttä ja looseri -meininkiä osakkeenomistajilta, jotka eivät osallistu yhtiökokouksiin vaan hakevat ’happea’ avukseen.

Niin, no. Tossa noi boldatut on juuri sitä, mitä mä en ymmärrä. Kun alkuperäisomistajatahoille on nykytilanteessa vaihtunut oikeuksiaan käyttäviä omistajatahoja, niin homma on väärin näitten alkuperäis- ja aktiivi-toimijoiden mielestä.

Kumminkin alkumatkasta ne 500 aktiivista 18-reikäisen kentän pelaajaa ronkki grynderin taskuja ja kaikki oli hyvin ja oikeudenmukaista. ???

V-tunmoista lokkeilua tommonen.