Re: Haitta vai ei? - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista
#290491 Ilmoita asiaton viesti
KL

Bogikone kirjoitti: (4.7.2009 15:33:43)

ts kirjoitti: (3.7.2009 11:48:16)

Tee kirjoitti: (3.7.2009 11:33:05)
Nimim epätietoinen kyselee:

Onko nuo ampparit kaikilta väyliltä kiinteitä haittoja vaan ainoastaan ’omalta väylältä’? Oletin niiden olevan, mut tässä taannoin multa evättiin vapautuminen naapuriväylän reunasta kun slice oli pallon sinne leijuttanut… en kiukutellut vastaan, vaan otin välilyönnin ja ansiokkaan lyhyen lähestymisen toisen väylän kautta.

Nää on kyllä uskomattomia tulkintoja, joita asioiden tiimoilta jatkuvasti tulee eteen.

Määritelmät eivät tunne käsitettä ’oma väylä’ ja muistaakseni tuo paikallissääntökin puhuu kentällä olevista mittapaaluista.

Eli vapautuksen olisit saanut, kuten tietysti kakista kentällä olevista kiinteistä haitoista (pl vesiesteet)

Jos ihan tarkkoja ollaan ei säännöt tunne määritelmää ’väylä’. Eli pallon saa tiipaikalta pelata reikään ihan ’omia reittejään’. Usein juuri suunniteltu ’väylä’ on fiksuin ja lyhin ratkaisu. Mutta ei toki mikään estä ’soveltamasta’.
Paikallissäännöissä voidaan sanoa, että pelattaessa reikää se ja se niin sitä ja tätä, mutta ei mitään väylästä. Ja koska pelialue on vapaasti käytettävissä, ei kiinteitä haittoja voi määrittää vain joillekin reiille. Joko se on kiinteä haitta tai sitten ei.

Jos tarkkoja ollaan, niin tähänkin löytyy yksi poikkeus. Kahden ’väylän’ välissä oleva out-paalu voidaan maalata toisen ’väylän’ puolelta mustaksi ja määritellä kiinteäksi haitaksi (kuten yleensä on järkevää, jottei out-paaluja lähdetä siirtelemään) mustan puolen ’väylää’ pelattaessa. Sieltä valkoiselta puolelta pelattaessa ko. paalu on tietenkin kentän ulkorajan merkki eikä siten haitta.