Re: –> Haamu - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
#409625 Ilmoita asiaton viesti
KL

haamu kirjoitti: (2.1.2014 18:10:55)

KL kirjoitti: (2.1.2014 17:46:13)
Viitaten jo aiemmin esitettyihin laskelmiin väitän, että tämä malli vähentäisi yhtiön saamia tuloja. Perustelen väitettäni sillä, että vähän pelaavat eivät kuitenkaan pelaisi yhtään enempää, ja paljon pelaavat (kuten minä) miettisivät tarkemmin pelaamistaan ja myös vähentäisivät sitä kokonaiskustannusten kasvun myötä (ainakin minä). Aamu- ja iltayseistä monikaan ei viitsisi maksaa, joten sekin pelimäärä jäisi pois tai ainakin radikaalisti vähenisi. Peruutukset säätilan epävakauden vuoksi myös lisääntyisivät, koska harva osakas haluaisi riskeerata kierrosmaksunsa menettämistä huonon sään vuoksi keskeytyneen kierroksen johdosta.

Lopputulema olisi siis yhtiön vakitulojen jopa merkittävä pieneneminen, minkä seurauksena vastiketta pitäisi nostaa. Tämäkö olisi osakkaiden mieleen?

Tämä malli ei todennäköisesti olekaan hevariosakkaiden mieleen. Pieni logiikkavirhe kuitenkin tuossa mielestäni oli, eli mallissahan nimenomaan jo lähtökohtaisesti radikaalisiti pienennetään vakiotuloja, ja kohdistetaan kustannukset enemmän kulutusvetoisesti. Ei kukaan, edes sääntöguru tiedä pitääkö vastikkeita nostaa vai laskea tässä mallissa, mikä huono ennustettavuus tietysti ko. mallin huono puoli tietysti myös on.

Pysyn väitteeni takana huonoista perusteluistasi huolimatta (ja rityisesti niiden vuoksi).

– Hevariosakkaat väitteeni mukaisesti vähentäisivät pelaamistaan, joten yhtiön tulot pienenisivät heidän osaltaan.
– Vähän pelaavat osakkaat eivät lisäisi pelaamistaan, joten edellä esitetyn mallin mukaisesti heidänkin maksamansa maksut pienenisivät, joten yhtiön tulot vähenisivät myös heidän osaltaan.

Haamu, millä ihmeen logiikalla voit edes etäisesti kuvitella, että yhtiön vakitulot yhtäkkiä kasvaisivat, saati pysyisivät nykyisellä tasolla?? Sanakikkailu vakiotulojen ja kulutusvetoisten tulojen kanssa ei millään muotoa vakuuta perusteluistasi puhumattakaan.