Re: Guru on puhunut – totuus tasoitusten jakamisesta - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötGuru on puhunutRe: Guru on puhunut – totuus tasoitusten jakamisesta

#293713 Ilmoita asiaton viesti

Jack Demon kirjoitti: (2.10.2007 14:51:28)
Case 1) Jokainen lyö kierroksen tulokseen 80…

Case 2) Jokainen lyö kierroksen omaan oikeaan tasuriinsa…

Case 3) Jokainen pelaaja pelaa 10% paremmin kuin oikean händärin mukainen netto eli +4 mies pelaa 68 sijaan 61,2, 0:n mies pelaa 72:n sijaan 64,8 ja 18:n mies pelaa 90:n sijaan 81…

Case 4) Tämä sama tilanne tulee vastaavasti eteen myös, jos kaikki pelaa esim. 10% huonommin kuin oikea netto…

Kaikkia caseja koskeva ihmetykseni on nyt se, että miksi niiden leikattujen tasureiden avulla laskettuna tuloslistan pitäisi olla sama kuin jos käytettäisiin täysiä tasureita!? Eli mikä on oikeastaan esimerkkiesi pointti!? Jos laskelmat tehdään näin takaperin ja lähtökohtana pidetään sitä, että tulosten järjestyksen pitää olla sama kuin täysillä tasureilla, niin mikä on silloin tasureiden leikkaamisen idea!?!

Ja vaikka käyttäisi minkälaisia esimerkkejä tahansa, niin totuus on se, että leikatut tasurit antavat +-miehille ylimääräisiä lyöntejä ja vastaavasti –miehet menettävät niitä. Eli toisille leikatut tasurit tarkoittavat sitä, että käytössä olevaan tasoitukseen on vaikeampi pelata kuin normaalisti, mutta toisille se on helpompaa. Tämä on siis se, miksi jotkut tällä palstalla pitävät tasureiden leikkaamista typeränä.

Toivon mukaan tämä on kuitenkin vain hypoteettinen tilanne ja toivottavasti ne +-miehet oikeasti pysyvät pois tällaisista kilpailuista.