Re: Griinillä jälkien korjailu - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötGriinillä jälkien korjailuRe: Griinillä jälkien korjailu

#286909 Ilmoita asiaton viesti
Nimetön

Pekka Pelimies kirjoitti: (13.6.2010 16:38:00)
Eniten sapettaa selvästi pitkäänkin pelanneiden tapa laskea liputanko jalalleen maahan ja antaa kaatua greenille koko pituudeltaan.

Viime torstaina samala greenillä oli kolme parimetristä uraa eri suuntiin, joita ei saa, eikä edes voi korjata mitenkään pelin aikana.

Tuollaisen uran lukeminen breikkiin mukaan on aika v-mäistä hommaa. Parhaimmilaan pallo jatkaa useita senttejä urassa, eikä tiedä mistä kohtaa se jatkaa kallistuksen mukaiseen suuntaan.

Yksittäinen muru tai muu epäsäännöllisyys on yleensä laajuudeltaan aika pieni, jonka voi välttää puttaamalla vähän ohi siitä. Pieni muutos linjaan ei ole putin kovuuden säätämistä kummempi juttu, mutta tuollainen pitkä epäjatkuvuusura on.

Niin pieni vaiva olisi kuolettaa tanko päkiällä tai laskea se maahan vaikkapa putterilla, mutta ei vaan näytä rantautuneen…

En ole monesti nähnyt lipputangon kaatamisen aiheuttamia vaurioita greenin pinnassa. Uran syntyminen taitaa riippua aika paljon siitä, missä tilassa greeni on. Sateen aikainen ja jälkeinen greeni voi olla pehmeämpi kuin yleensä, samoin greeni heti kastelun jälkeen. Kenttää kunnioittava golfari on tietenkin aina varovainen lipputangon huolitsija.

Säännöt rajoittavat greenin korjaamista pelin aikana, mutta kun kaikkien pallot on noukittu reiästä taskuun, mikään ei estä tekemästä greenille sellaisia korjauksia, joita greenihaarukalla ja putterilla taputtamalla pystyy muutamassa sekunnissa tekemään. Takana tulevien ryhmien pitäisi kiittää eikä näytellä keskisormia.

Aikoinaan, kun teräspiikit kengissä olivat yleisiä, raappeet reiän ympärillä olivat raivostuttavia. Onneksi nykyään kengät ovat toisenlaisia.