Re: Greenfee-hinnat ja taloustaantuma. - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäGreenfee-hinnat ja taloustaantuma.Re: Greenfee-hinnat ja taloustaantuma.

#531438 Ilmoita asiaton viesti

ts kirjoitti: (25.6.2014 23:01:29)

pölhökustaa kirjoitti: (25.6.2014 18:46:56)
1) Golfin pelaajamäärät laskussa. Moni lopettaa heti greencard kurssin jälkeen.
Mistä voisi johtua ?

Lajin vaikeudesta, joka on ihan toista tasoa kuin osa kurssille tulijoista olettaa.
Parhaita avauslauseita vuosien varrelta: Minä kun en ole mitään pallopeliä ikinä oppinu yhtään niin ajattelin että jos tämän edes oppisin.
Jotta lajiin innostuisi oikeesti, pitää yleisen taitotason ja fyysisten kykyjen olla jollakin tasolla että pallon saa lentämään. Osa tosin jaksaa jatkaa sosiaalisen verkoston avulla vaikka vaikeeta oliskin, mutta iso osa lopettaneista on niitä joille homma ei vaan sovi. Tai ainakin vaatis isosti töitä ja ajankäyttöä toimiakseen.
Ja anteeksi taas suoruuteni ja rehellisyyteni tässäkin asiassa. Varmasti joku tästäkin pystyy loukkaantumaan.

Ei kai tämä ole mikään golfin erikoisuus, ihan sama juttu monissa muissakin urheilulajeissa.

On täysin epärealistista ajatella, että suuri osa alkeiskurssin käyneistä rupeaisi harjoittelemaan ja harrastamaan lajia säännöllisesti, missään lajissa. Alkeiskurssille tullaan kokeilemaan, miltä laji vaikuttaa. Jos ei kolahda, mennään mahdollisesti seuraavana kesänä jonkun toisen lajin alkeiskurssille. Jne.

Miettikääpäs golfarit itse, kuinka monta harrastusta olette kokeilleet, ehkä olleet jopa kurssilla ja/tai harjoitelleet, ja sitten kuitenkin lopettaneet ennen kuin kunnolla edes pääsee alkuun?

Kuinka moni esim tenniksen alkeiskurssin käyneistä koskaan vuokraa viikottaisen tennistunnin mistään? Voi olla että käy pallottelemassa muutaman kerran vuodessa, mutta sitä ei kai voi harrastukseksi laskea.

Itsekin olen aloittanut (ja lopettanut) mm lenkkeilyn ja kuntopiiriharjoittelun, montakin kertaa. Ja luultavasti / toivottavasti aloitan ne molemmat vielä uudestaan, vähintään joksikin aikaa.

Olen myös ollut aikanaan yhden talven ’maratonkoulussa’, mutta maraton on edelleen juoksematta, ja taitaa jäädäkin. Puolikkaan sain väännettyä tosin ;-D

Eiköhän hyväksytä se, että golf on suurelle osalle ihmisistä samanlainen harrastus kuin kaikki muutkin.