Re: Greenfee-hinnat ja taloustaantuma. - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäGreenfee-hinnat ja taloustaantuma.Re: Greenfee-hinnat ja taloustaantuma.

#531681 Ilmoita asiaton viesti
ts

mzungu kirjoitti: (16.7.2014 9:41:15)
Nyt harkitsisin itselleni ostoa, jos sellaisia aikeita sattuisi olemaan. Mutta henk.koht. vain yhdestä nimenomaisesta golfyhteisöstä, koska sen menestystekijät, visiot ja toimintastrategiat tunnen perin pohjin.
Sanoopa täällä joku kaikkien alojen guruna esiintyvä mitä tahansa, niin pörssiä talousoppineiden piirissä pidetään hyvänä talouden ’yleiskuumemittarina’ ja indikaattorina. Tällä perusteella, jos uskoo, että trendi jatkuu vaikkapa Dax indeksin mukaisena, helppo olisi henk.koht. ottaa näkemystä ja ennustaa, ainakin hyvin tuntemani suomalaisen golfyhteisön osakkeellekin, noususuuntaa.

Jaksat näköjään kyllä kirjoittaa, mutta yksinkertaiseen kysymykseen vastaaminen on vaikeaa. Vai onko vaikeaa todeta pilkkaamansa henkilön olleen asiassa täysin oikeassa.

Talousoppineilla on myös hauskoja klisheitä jaeltavana, kuten talouden kuumemittari. Niillä sitten on hienoa ohjata pöhlöjä harhateille ja kertoa mitä pitää tehdä ja mitä ei. Kääntää katseet pois yksittäisen firman tuloskunnosta ja tilasta ’yleiseen’ tilaan ja jaella neuvoja sen mukaan. Nytkin paukkuu ostosuosituksia monelle paperille joidne oikea ostoajankohta oli aikaa sitten.. sillon kun asiantuntijat kehottivat myymään… no kuinkas se oikeestaan muuten vois ollakaan.

Mutta mites se 8% tuotto? Onkos se nyt ylä- vai alakanttiin, vaiko ihan kohdallaan noin sijoitusgurun mielestä?