Re: Greenfee-hinnat ja taloustaantuma. - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäGreenfee-hinnat ja taloustaantuma.Re: Greenfee-hinnat ja taloustaantuma.

#531535 Ilmoita asiaton viesti
ts

Triple-bogey kirjoitti: (10.7.2014 10:18:55)

Uutena ruuhkavuosia läpikäyvänä pelaajana 10-20 kierrosta kesässä siellä sun täällä lokkina pelaavana ei ole mitään järkeä sitoutua yhteen kenttään. ?

Tässähän on nimenomaan ongelman ydin ja siitä lähtee sata säiettä, jotka tekevät koko tilanteen erittäin vaikeaksi. Jokainen ratkaisu on huono jollekin taholle.

On alueellisia eroja, kenttäkohtaisia eroja, omista lähtökohdista kumpuavia näkemyseroja ja kaikkea mahdollista. Siksi olis tärkeetä kaikkien pohtia asiaa monesta suunnasta, eikä vain oman tilanteensa kautta.

Fakta on, että osakkeen omistamisessa ei ole mitään järkeä taloudellisesti, paitsi muutamalla kentällä, jossa osakkaan edut on oikeesti hoidettu kuntoon, kuten Hyvinkäällä. On ylitarjontaa pelioikeuksista, joka taas johtuu tuosta ensimmäisestä seikasta, eli GF pelaaminen on monelle järkevin tapa tämän hetken hinnoilla ja systeemillä ja jopa vuokraaminen epäedullisempaa.

Kysymys kuuluukin, mitä tapahtuu jos tuo asia muuttuu ja GF pelaaminen kallistuu huomattavasti? Moniko lopettaa pelaamisen sen seurauksena tyystin, moniko siirtyy vuokraajaksi ja moniko jopa ostaa osakkeen? Tuohon ei ole vastausta kenelläkään, mutta lähtötilanteen se muuttaisi totaalisesti. Se nostaisi pelilipuista saatavaa hintaa, jolloin niitä myyvä osakas saattaisi alkaa saamaan jopa pientä tuottoa sijoitukselleen. Se nostaisi vuokrapelioikeuksien kysyntää, kun sellaisella pelaaminen olisikin edullisempaa, vaikkakin ’joutuisi’ samaa kenttää kiertämään, josta tosin saattaisi aikaa myöten löytyä harrastukseen myös uutta sisältöä seuratoiminnan muodossa.

Paljon on kysymyksiä ja avointa kohtaa aiheessa, eikä taida montaa kenttää olla, joiden suhteen voisi rinnakkaista vertailua asiasta tehdä.