Re: Greenfee-hinnat ja taloustaantuma. - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäGreenfee-hinnat ja taloustaantuma.Re: Greenfee-hinnat ja taloustaantuma.

#531503 Ilmoita asiaton viesti

ts kirjoitti: (8.7.2014 15:56:36)

Nips kirjoitti: (8.7.2014 15:53:18)

Toisaalta on otettava huomioon ettei pelioikeus-mallin sisältämä kynnys välttämättä ole se syy nykytilanteeseen vaan syynä on pikemminkin epäterveen alihintainen tarjonta, joka on houkutellut kysyntää suuntaansa ja luonut väärää käsitystä pelaamisen oikeasta hinnasta eli todellisista tuotantokustannuksista.

Nyt on Nips täsmälleen asian ytimessä. Ja tilanteen korjaaminen tekee varmasti aina kipeää jossain suunnalla, todennäköisesti useammallakin, mutta tapahtuu siitä huolimatta jollain aikavälillä

Aivan varmasti tekee kipeää monellakin suunnalla ennenkuin tasapaino on saavutettu. Mun mielipide on se että tämä alihintainen tarjonta on syntynyt liian suuresta määrästä pelioikeuksia per kenttä ja ylisuuresta määrästä sitoutumista vaativaa osakkuutta vuoden 201X Suomessa.
Kaikki muu kuin näiden kahden asian tarjonnan saaminen tasapainoon kysynnän kanssa on nollasumma-näpertelyä.
Keinotekoinen kysynnän kasvattaminen on ämpärillä kaivoon kannetteua vettä. On aivan turha laskea mikä olisi kierroksen ”oikea” hinta niin kauan kun osakkeiden tarjonta ylittää kysynnän näin reilusti.
Oikeesti, miettikää kuinka monta tuhatta osaketta on omistuksessa joka ei käytä sen tuomaa pelioikeutta, eikä tule koskaan käyttämäänkään. Sanokaas yksikin tekijä joka saisi tällaisen passiivisen osakkeen omistajan aloittamaan osakkeen tuoman pelioikeuden käyttämisen itse.

Ei tuo hintoja poleva ylitarjonta katoa mihinkään jollain hokkuspokkus tempulla.
Kysynnälle ei ole näkyvissä lisäämntymistä, ainoa keino on vähentää tarjontaa markkinoilla.