Re: Golfyhtiön osakkaiden yhdenvertaisuus - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäGolfyhtiön osakkaiden yhdenvertaisuusRe: Golfyhtiön osakkaiden yhdenvertaisuus

#397853 Ilmoita asiaton viesti

ZeesusMika kirjoitti: (14.2.2009 21:42:43)

Heidän etunsa on hoitaa yhtiökokouksessa päätettyjen lainojen lyhennykset, jottei jo maksettu osuus investoinnista katoa konkurssipesään.

Minun tietääkseni yhtiökokous mitään päätöstä lainojen lyhentämisestä ole tehnyt, sellaista kukaan edes kokoukselle ole esittänyt. Tuskin tästä maasta yhtään kenttää löytyy mistä ei velkaa löytyisi. Eikä kukaan velkoja ole tainnut niitä vaatia takaisin maksettavaksi. Hyvä idea kyllä lainojen pois maksaminen toki olisi. Osakkaiden hoitovastikkeen muodossa maksamat korkokulut voitaisiin käyttää järkevämpään tarkoitukseen ja lisäksi osakkeen arvo ja likviditeetti nousisi.

Tuon mukaan maksatte ainakin korkoja ja siitä päätellen yhtiöllänne on lainaa=velkaa. Joissain tapauksissa lainaa pitää myös lyhentää eli maksaa takaisin lainanantajalle.
Yleensä tällaisista lainojen ottamisista ja niiden takaisinmaksuista päättää yhtiökokous. Tai vähintäänkin antaa hallitukselle valtuuden lainanottamisesta.

Useimmilla yhtiöillä lienee velkaa, mutta velattomiakin löytyy. Monissa tapauksissa osakkaalla on mahdollisuus maksaa pois omaa osakettaan rasittava velkaosuus, jonka jälkeen hänelle ei kohdistu myöskään korkomenoja.

On tietenkin fiksua että on niitä jotka maksavat ja toiset jotka päättävät. Siinä ei pääse kenenkään tehtävät ja vastuualueet sekoamaan.

Ja, sekin on hienoa että olet tyytyväinen ja yhtiön asiat ovat hyvässä hoidossa..