Re: Golfosakkeet ja sijoittaminen – golfosake vs. kiinteistö - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäGolfosakkeet ja sijoittaminenRe: Golfosakkeet ja sijoittaminen – golfosake vs. kiinteistö

#376604 Ilmoita asiaton viesti

Pieni vastakommentti täältä sijoituspuolelta. Nyt yksinkertaistan sairaasti, ettei mene tieteeksi.

Yleensä sijoituskohteiden valinnassa noudatetaan strategiaa, tavallisesti jonkinlaiseen hajautukseen perustuvaa. Kiinteistöjen osuus salkussa perustuu odotukseen vakaasta tuotosta (vuokratuotto – kulut) ja hitaasta arvonnoususta. Vuokralle antaminen on tuottavaa, jos vuokra on yli yhtiövastikkeen ja tietyn laskennallisen pääomakulun. Näin usein on, koska vuokralainen voi saada tuloa vuokraamassaan tilassa harjoittamastaan toiminnasta, eikä toiminta rajoitu välttämättä vain kalanperkuuseen. Samoin yhtiövastike on kohtuullinen suhteessa sijoituksen arvoon, koska esim. toimistotilan ylläpidon kulut ovat aika pienet.

Golfosakkeen potentiaalisia käyttäjiä ei houkuttele mahdollisuus omasta tuotannosta vuokrattavalla esineellä tehtävään lisäarvoon, vaan hinta maksetaan pelkästä pelaamisen mahdollisuudesta. Potentiaalisten vuokralleottajien määrä on pieni, eihän kukaan vuokraa osaketta bisnesmielessä (?). Yhdelle peliosakkeelle tuleva hoitokustannus on kentän yhdelle osakkeelle tuottaman pinta-alan takia suuri. Siten: kysyntä vähäistä, kustannukset suuret: harvalla kentällä vuokrataso osakkeesta ylittää vastikkeen ja pienen pääomakustannuksen määrän. Siten ei ole tavatonta, että golfosakkeen omistajan nauttii negatiivista tuottoa, varsinkin jos sijoituksessa on vähänkin velkavipua. Golfosake sijoituskohteena onkin melko puhtaasti arvonnousun odottelua.

Sijoittaminen kiinteistöihin ei ole kategorisesti yhtä vähän houkuttelevaa, lisäksi kiinteistösijoitus on tietynkokoisella salkun painotuksella likvidimpää kuin samanarvoinen nippu golfosakkeita. Golfmarkkinat ovat paljon ohuemmat kuin kiinteistömarkkinat, ehkäpä vielä nopeammin suhdanteiden mukana heiluvat.