Re: Golfosakekaupan elpymisen esteenä oy - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäGolfosakekaupan elpymisen esteenä oyRe: Golfosakekaupan elpymisen esteenä oy

#409569 Ilmoita asiaton viesti
KL

Putti-Possu kirjoitti: (1.1.2014 17:26:16)

KL kirjoitti: (1.1.2014 17:03:19)
Teoriaa tai ei, joillakin kentillä vuokrapelioikeutettu ei saa varata aikaa yhtä ajoissa kuin osakas. Ja tämä on ihan faktaa.

Onko oy:llä sitten oikeus tehdä noin (kuten siis tekee), jää tässä keskustelussa ratkaisematta, koska sen perusteellinen selvittäminen selvästi vaatisi käräjäoikeuden päätöksen. Tai jopa korkeamman oikeusasteen. Tähän tuskin kenelläkään on mitään intressejä, kuten jo monasti on todettu.

Kerrotko miten tuossa mainitussa yhtiössä kohdellaan niitä pelioikeuden haltijoita, jotka pelaavat yrityksen omistamalla osakkeella tai perheenjäsenen omistamalla osakkeella. Niitä on todennäköisesti mainitulla kentällä useita … luulen, että tuosta säännöstä lipsutaan ainakin näissä tapauksissa, joten miten sitten pidetään kiinni muiden kohdalla, jos joku alkaa oikein vänkäämään.

Toisaalta moni käytöntö ei välttämättä ole OYL:n mukainen, mutta kukaan ei ole viitsinyt ryhtyä asiasta rettelöimään ja siten se on vuosien mittaan vakiintunut. Tyytymättömät osakkaat ovat äänestäneet jaloillaan.

Tunnetko yhtään sellaista henkilöä, joka on myynyt osakkeensa siksi, ettei ole saanut siihen kuuluvaa pelioikeutta vuokrattua sen vuoksi, ettei vuokralaisella ollut samoja ajanvarausoikeuksia kuin hänellä itsellään oli?

Mitä tulee yritys- ja perheosakkeisiin, niin niitä käyttävät ovat ikään kuin osakkeenomistajia, koska osakkeen pelioikeutta ei ole vuokrattu ulos, vaan sitä käytetään itse pelaamiseen osakkeessa mainituin ehdoin.