Re: Golfosakekaupan elpymisen esteenä oy - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäGolfosakekaupan elpymisen esteenä oyRe: Golfosakekaupan elpymisen esteenä oy

#409346 Ilmoita asiaton viesti
PG

haamu kirjoitti: (27.12.2013 10:58:27)

PG kirjoitti: (27.12.2013 10:41:04)

Ballmarker kirjoitti: (27.12.2013 6:01:15)
Koska pelioikeuden vuokraajat ovat kaikkein potentiaalisimpia golfosakkeen ostajia, tarvittaisiin iso ero vuokrauksen ja omistamisen välillä. Vaan mikähän se keino olisi osakkeiden (ei siis osakkaiden) yhdenvertaisuusvaatimusta rikkomatta?

Luotettavalta taholta saamani tiedon mukaan yhtiöjärjestykset tullaan muuttamaan jo lähitulevaisuudessa nykyistä paremmin osakeomistusta suosiviksi. Rajattoman pelioikeuden saavat vain osakkeenomistajat (siirto perheenjäsenelle sallittu). Pelioikeus on vaihdettavissa samaan määrään pelilippuja, kuin aiemmin (yleensä 20 kpl), mutta pelioikeuden vuokraaminen perhepiirin ulkopuolelle ei enää ole mahdollista. Esim. 300 vuokrapelioikeutta, joilla aiemmin pelattiin 12000 kierrosta, muuttuu 6000 pelilipuksi. Sille joka haluaa pelata yli 20 kierrosta/kausi edullisesti, osakkeen ostaminen on ainoa vaihtoehto. Sen hän mielellään tekeekin, onhan ostolle vihdoinkin järkevä syy.

Muutos on helppo toteuttaa, koska se on edullinen sekä omaa pelioikeuttaan käyttävälle, että nykyisin pelioikeutensa pois vuokraavalle. Muutos tehdään yhteistuumin samanaikaisesti lähes kaikissa kenttäyhtiöissä (muutamat yhtiöt tyytyvät vanhaan).

Hersyvää kinkunsulatusnaurua, kiitokset!

Itsekin naureskelin ja ”kiittelin”, kun tuo minulle esitettiin. Mutta kun tarkemmin ajattelen, niin kyllä siinä mielestäni ideaa on, vaikkei se ehkä ihan kaikkien yhtiöiden kuvioihin sovikaan.

Mitään lainvastaista ei esitykseen sisälly. Pelioikeuksiaan nyt vuokraava hyötyy muutoksesta, mutta ei toisten kustannuksella. Pelioikeuksiahan vuokrataan pois vain sen takia, että osaketta ei saada kaupaksi järkevään hintaan. Kyllä tuo kaupan käynnistää. Päästään normaaliin inflaatiovauhtiin, ehkä vähän reippaampaankin, ovathan hinnat nyt ennätyksellisen alhaalla. Kaudessa yli 20 kierrosta pelaavan kannattaa ostaa golfosake, koska siitä saa tarvittaessa omansa takaisin, hyvällä tuurilla jopa voittoa.

Pelilippujen myynti onnistuu helposti caddiemasterin tiskiltä. Ne myydään ensin pois ja vähintään osakkaan omakustannushintaan. Todennäköisesti tulee voittoakin, onhan joka toinen pelioikeus nykyään vuokralaisten hallussa ja ne ne vasta hevejä ovat (ainakin omassa klubissani pelaavat tuplasti sen, minkä osakkaat). Vasta sitten, kun liput on loppu, alkaa tiskillä normaali gf- kauppa. Yhtiö ei kilpaile osakkaan kanssa. Halutessaan osakas voi myydä pelilippunsa itse. (Tosin pelilippuvaihe ei monta vuotta kestä. Osakkeet loppuvat.)

Jos oy:ssä on nimeämättömiä pelioikeuksia sisältäviä osakkeita, niille kannattaa jättää entiset edut voimaan. Muuten muutosesitys ei mene läpi yhtiökokouksessa.