Re: Golfliiton uudet paikallissäännöt - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötGolfliiton uudet paikallissäännötRe: Golfliiton uudet paikallissäännöt

#280768 Ilmoita asiaton viesti
KL

tuplabogi kirjoitti: (28.3.2012 7:50:23)

KL kirjoitti: (27.3.2012 22:21:03)

tuplabogi kirjoitti: (27.3.2012 20:29:25)
Hyvä esim. oli myös tämä paikallissääntö :Mittapaalut.
Parikymmentä vuotta pelaajat löivät näitä muovisia mittamerkkejä säpäleiksi,yrittivä repiä niitä pois,ennenkuin havahduttiin,että näillä merkeillä on sama status ja paikallissääntöä korjattiin koskettamaan myös nätä mittamerkkejä.

Aika v…n tyhmiä pelaajia, sanoisin. Kyllä niistä muovilaatoista on viimeiset 100 vuotta saanut vapautua ihan ilman mitään paikallissääntöjä.

Muovia ei vielä ollut edes olemassa sataa vuotta ja paikallissääntöjen mukaan niistä ei kyllä ole saanut vapautua kuin vasta muutaman vuoden.
Sentakiahan paikallissääntöä tarkennettiin pari vuotta sitten muuttamalla mittapaalu mittamerkiksi.

Ennen suureksi sääntöasiantuntijaksi julistautumista olisi kenties kannattanut viettää hetki sääntökirjan parissa. Hyvä alku olisi ollut Määritelmien kohta Haitta sekä sääntö 24, joka käsittelee haitan vaikuttamista ja siitä vapautumista. Sieltä olisi mukavasti käynyt ilmi, ettei mitään paikallissääntöjä tarvita haitasta vapautumiseksi, ei sen paremmin mittapaalujen, mittamerkkien kuin muidenkaan ihmisen muovaamien esineiden osalta.

Mitä tulee muoviin, niin näin kemistinä minulla on asiasta jonkin verran tietoa, ei tietenkään VOI olla yhtä paljon kuin sinulla. Ikävä kyllä tietosi muovista näyttää sittenkin olevan vajavainen, muovia on nimittäin ollut jo peräti 150 vuotta, joskin sen käyttö yleistyi vasta II maailmansodan aikoihin ja todellinen vallankumous toki paljon myöhemmin.

Asiantuntijan osa ei ole helppo, eihän tuplabogi…?