Re: Golfliiton tehtävä - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäGolfliiton tehtäväRe: Golfliiton tehtävä

#452206 Ilmoita asiaton viesti
KL

2tenori kirjoitti: (15.11.2010 12:26:45)

KL kirjoitti: (15.11.2010 12:11:59)

I.M.Noone kirjoitti: (15.11.2010 11:54:40)
.

Kuten jo aiemmin on kerrottu, green fee -pelaaminen on alunperin vastavuoroisuutta. GF-pelaaja maksaa kiltisti sen rahan, jonka kenttä vieraspelaamisesta haluaa. Hatunnosto kaikille gf-pelaajille.

Aivan toisenlaisesta toiminnasta on kyse, kun pelaamisen hintaa pyritään kaikin keinoin laskemaan alle tuon kentän määräämän gf-hinnan. Toki on täysin ymmärrettävää, että hintatietoinen kuluttaja haluaa maksaa samasta tuotteessa mahdollisimman vähän. Moisella käytöksellä vain on nurjakin puolensa eikä se koske pelkästään golfkenttiä, vaan ihan kaikkea missä raha liikkuu.

Tätä vissiin kutsutaan markkinoiksi?

Siis kun on olemassa kuluttajia, jotka haluavat ostaa, yleensä joku huomaa tilanteen ja rupeaa myyjäksi, joka myy näille kuluttajille asioita joita he haluavat ostaa, hinnalla jonka he haluavat maksaa.

Markkinoilla on nurjakin puolensa, yleensä varsinkin tuottajan ja myyjän kannalta.

Niin, tuo nurja puoli koskettaa varsinkin tuottajia, mutta hiljalleen myös ostajia eli kuluttajia. Kun kaikki pitää valmistaa aina vain halvemmalla, niin jossain vaiheessa laatu kärsii. Tämä on nähtävissä kaikilla mahdollisilla aloilla. Olen ollut henkilökohtaisesti osana tuota halventamisprosessia monituiset kerrat useammalla eri alalla. Aina on laatu kärsinyt, kyse on vain määrästä.

Kun asian vie vähän pidemmälle, niin mitä kovempaa kilpailu on, sitä huonommin uusia innovaatioita tuotetaan, koska tuotekehitykselle ei enää riitä rahaa. Lääketeollisuuden saralla rinnakkaislääkkeet ja patenttikäytäntöjen muutokset luovat todellisia uhkakuvia, koska rinnakkaislääkkeiden valmistajat (jotka siis myyvät halvalla ja tekevät rahaa) eivät kehitä uusia lääkkeitä. Pitkälla aikavälillä tämä tulee aivan varmasti kostautumaan.

No, nyt mentiin vähän jo golfbisneksen ulkopuolelle. Halpamyynti kuitenkin on tämän koko sopan luonut ja nyt korjataan sen hedelmiä. Saa nähdä kenelle jää mätä hedelmä kouraan.