Re: Golfkärryt (kolmipyöräiset työntökärryt) - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitVälineetGolfkärryt (kolmipyöräiset työntökärryt)Re: Golfkärryt (kolmipyöräiset työntökärryt)

#306706 Ilmoita asiaton viesti

Pauno Päkiä kirjoitti: (7.6.2010 17:58:30)
Hankintapäätös on periaatetasolla tehty. Päätettävänä vielä kärry: Click vai Sun Mountain.

Ainoa kysymys, johon avuille olisi käyttöä on: ilmafillarit vai airless?

Onko kellään kokemuksia vaikka molemmista?

Kokemusta on molemmista ja nykyään työntelen Cliciä. Clicgear 3.0 version myötä kärry parani ehdottomasti. Taittelu helpottui huomattavasti (3 momenttia) käsijarrutoiminta parani myös eikä laajennettu säilytystilakaan ollut huono juttu. Yleisesti ottaen Click tuntuu huomattavasti jämäkämmältä kuin SM, ja uskoakseni on myös kevyempi ja menee pienempään tilaan.

Airless fillarit kun ovat leveämmät kuin ilmafillarit, niin nämä tuovat mukanansa vakautta, lisäksi vielä koska kummassakaan kärryssä ei ole kääntyviä etupyöriä niin Sun Mountainin etufillari saattaa (ainakin kovilla pinnoilla) ’napata’ kiinni suuntaa vaidattaessa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä että etupyörä pitää nostaa ilmaan kun kääntyy, kun taas Clicin etupyörä ikään kuin ’laahaa’ kääntyillessä. Pieni juttu sinänsä, mutta minä koin tämän ’laahaamisen’ helpommaksi kuin nostelun. Toisekseen ilmafillareiden pinnat ovat vaikeammin putsattavissa kuin airlessin puolat.

Tuosta vakaudesta vielä. Koska pojat on poikia ja aina pitää kisailla niin testattiin kerran kaverin kanssa kärryjen ’mäkiominaisuuksia’, päästettiin molemmat kärrymme jyrkässä (Kytäjä SE no 3) alamäessä vapaaluisuun. Molemmat lähti varsin vauhdikkaasti menemään, mutta kun mäki lähti viettämään oikealle niin Clicin ’kaarreajo ominaisuudet’ olivat täysin omiaan. SM kykeni jonkin matkaa samaan, mutta kun kurvi tiukkeni, ympärihän se meni. Johtuu varmaan noista kapeammista tassuista ja kapeammasta akselivälistä. Kyllä naurettiin =D