Re: Golfia ja Golfia – Hintoja ja Hintoja - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäOvatko pelaamisesta aiheutuvat hinnat laskussa ?!?Re: Golfia ja Golfia – Hintoja ja Hintoja

#446460 Ilmoita asiaton viesti

Putti-Possu kirjoitti: (5.2.2011 17:55:15)

JuKo kirjoitti: (5.2.2011 17:12:25)
Tästä päästäänkin sitten kokonaan maksullisen yhteiskunnan piiriin: tarhamaksut kaikille, koulumaksut kaikille, kaikki tienkäyttö maksulliseksi kulutuksen mukaan, julkinen terveydenhoito lopetettava ja maksulliseksi ja lopuksi haustaumaat mydään perustetuille osakeyhtiöille. Siinä olisikin oiva yhtälö eläköityvälle kansalle: pelioikeus ja hautapaikka suosikkigreenin viereen, hautakivet olisivat kuitenkin kiinteä haitta niin kauan kuin haudan hoitomaksut on maksettu.

Tietenkin kaikki olisi kiva saada ilmaiseksi, jos vaan joku muu maksaisi. Osassa näistä palveluissa julkista ja yksityistä on onnistuttu yhdistämään ja samalla turvattu julkinen peruspalvelu. Hammashoito hyvänä esimerkkinä. Muun terveydenhoidon kehittämistä estää jumiutuneet asenteet. Kun JuKo otti esimerkiksi hautausmaat, on hyvä muistuttaa, että Suomessa on vain 1 kunnallinen hautausmaat – muut ovat seurakuntien, jotka keräävät rahaa mm. hoitomaksuina. Muuten tuo hautapaikka greenin viereen ei olisi ollenkaan huono ajatus.

Voimme tietenkin jatkaa ’yhteiskunta maksaa kaiken’ niin jäähallit, oopperat kuin poliitikkojen kummikaupunkivierailutkin. Mutta jos rahat eivät riitä peruspalveluihin, joudutaan väkisin kysymään mistä tingitään. Golfin rahoittaminen yhteiskunnan varoin ei ole minusta realistista.

Vastaa nyt sitten tähän koulutus, terveydenhoito ja liikenneosioon kun kerran päästään vauhtiin. Tuo liikuntajuttu on kuitenkin periaatteellisessa mielessäkin marginaalinen.

Sinulle tuntuu olevan tärkeää että sinä et joudu maksamaan yhteiskunnan tärkeäksi kokemista palveluista, muut maksakoon ja sinä naatiskelet muiden maksamilla teillä ajellen golfklubille.