28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäGolfDigest: kritiikkiä ja palautettaRe: GolfDigest ja muut kotimaistet lehdet

#397048 Ilmoita asiaton viesti
Nimetön

Luettuani tämän viestiketjun avauksen, kaivoin hyllystä viimeisen kahden vuoden Golf Digestit sekä Suomen Golflehdet, myös tuoreimman Pro Golf Magazinen.Vertaileminen kannattaa ja antaa näkökulmaa.

Digestin taso on mielestäni jopa parantunut, visuaalisuus erityisesti. Kun lehden artikkeleita lukee, näkee selvästi, että asioihin on valtameren molemmin puolin perehdytty, tehty huolella. Kevyempää tarinaakin pitää olla, sitä on kotimaisten lisäksi entistä enemmän myös kaikissa kansainvälisissä lehdissä. Golf Digestin iimeisen sivun kolumnisti Hude kuten myös Timo Rauhalan ’jorinat’ omalla sivullaan ovat jo sinällään loistavia. Hot Listissa on paljon asiaa, mutta puuduttavan pitkä tapa esittää asia vie siltä kärjen.

Suomen Golflehteä vakavasti otettavan kilpailijan tulo markkinoille on osittain piristänyt, virkamiesmäisyys ja ylhäältä kansan valistaminen ohjein ja säädöksin on kuitenkin ollut taakkana vuosikausia. Lehdellä oli tuhannen taalan paikka vuosikymmeniä nousta lajin markkinoinnissa ja viestinnässä suunnannäyttäjäksi. Lehti on kuitenkin tyytynyt historiankirjoittajan rooliin, aktiivinen tekeminen on ollut hyvin vähäistä. Golflehti ei yksinkertaisesti puhuttele, tekijät tuntuvat olevan jossain kaukana, sumuverhon takana. Persoonallinen ote puuttuu.

Golf Digestin tilasin asian kannatuksen, vapaan kilpailun vuoksi. Arvosanaksi yhdeksän kokonaisuutena, vaikka ensimmäisenä mukaan lähteneet eivät ole saaneetkaan etua jatkuvista kampanjoista uusille tilaajille.

Golflehti ja Pro Golf Magazine tulevat ilmaisversioina postiluukusta. Jälkimmäinen on jäämässä kelkasta, resurssit lienevät hyvin rajoitetut, sisältö pääasiallisesti ’hömppää’ kärkenään viimeisen lehden spekulatiivinen venytys Euroopan Tourin kisan järjestämisestä Suomessa.

Kenelle lehtiä sitten tehdään? Lajifriikeille tietysti ensijaisesti. Golflehden rooli on vaikein, sen kun pitää kumartaa alueellisestikin joka suuntaan. Maassamme on ilmaisjakelulehdet huomioiden 5-7 lehteä, aivan liikaa. Taantuma voi pudottaa määrää huomattavasti.

Itse toivoisin lehdistä ja nettisivustoilta löytäväni entistä enemmän ’pelinavauksia’, piukkoja puheenvuoroja , kyseenalaistuksia-ja viihdyttäviäkin juttuja.

Lehden tilausmaksu ei kaada talouttani. Periaatteellisena asiana en vaan voi ymmärtää sitä, miksi liiton lehteä pakkosyötetään jäsenyyden mukana? Oikeasti toimivissa systeemeissä asiakkailla on vapaus valita mitä he kaupasta ostavat.