Re: –> golf2000 - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötMontako lyöntiä?Re: –> golf2000

#285769 Ilmoita asiaton viesti

KL kirjoitti: (26.8.2010 18:09:31)

golf2000 kirjoitti: (26.8.2010 17:30:47)
Pidän edelleen miellyttävästä 4. lähtee vaihtoehdosta, mutta testataanpa tätä mallia.

Jos pallo lähtee liikkeelle ja päätyy lähemmäksi reikää (tai reikään) niin onko päädytty merkittävään etuun? 18-2b/10 dekkarissa päädytään hylkäämään pelaaja jos palloa ei aseteta uudelleen. Ranku(t) ei siis riitä vaikka pallo ’overhangs the hole’. Dekkareistahan löytyy useita, missä merkittävän edun saatuaan pelaaja hylätään. Montako rankkua on takana tai edessä ei kait saisi vaikuttaa. Kun tässä ei vaikutettu pallon suuntaan lainkaan niin 18-2b/10 kuulostaa aika läheiseltä…

Merkittävästä edusta ei vielä olekaan keskusteltu eikä se tähän caseen kuulukaan. Tuossa deccarissakaan ei ole kyse merkittävästä edusta, vaan siitä, ettei pelaaja ole sääntöjen puitteissa pelannut palloaan reikään ja siksi hänet hylättäisiin juuri säännön 3-2 perusteella. Käsillä olevassa tapauksessa on se perustavanlaatuinen ero, että pelaaja on oikeasti PELANNUT pallonsa reikään, olkoonkin että hän löi hudin pallostaan. Golfissa myös hutilyönti lasketaan lyönniksi.

KL.

Ajatellaanpa sitten tuota 18-2b/10 muussa valossa kuin merkittävä etu. Lopputulema siinä on, että palloa ei ole pelattu reikään ja pelkillä rankuilla ei selviä.

Hutilyönnillä ei palloa saa pelattua reikään. Ei myöskään tässä tapauksessa. Olisin vielä kallellaan 18-2b/10:een eli pallo tulis siirtää takaisin.

Rankkuja pitäisin kimurantteina tässä arvoituksessa.
Tuo ’lempiaiheeni’ on vielä dec 14/6. Mietipä itseäsi tuomarina (oletan, että pelasit mestiksissä kun 67-tuloksia huiskit :). Pelaaja väittää, että teki ’hipaisulyönnin’, jonka jälkeen turhautuneena teki vaistonvaraisen heilahduksen, jolla yritti lyödä palloa osumatta. Tuomarina toteat, että tulos 3. Merkkaaja sanoo ettei hipaisulyöntiä tapahtunut, vaan tuuli kuljetti reikään. Esitetyistä variaatioista riippuen tuomarina toteat tulokseksi 6 tai 7. Aikanen ero. Näinpä minä päätyisin lempikohtaani: pallo takaisin paikalleen, 4. lähtee ja tullee tulokseksi. Hutilyönnit vaistomaisia huiskintoja, joita ei lasketa. Kauankohan jaksan vielä tyrkyttää tuota 14/6-dekkaria 🙂