Re: Golf-yhtiöt uuteen nousuun - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäGolf-yhtiöt uuteen nousuunRe: Golf-yhtiöt uuteen nousuun

#410920 Ilmoita asiaton viesti

ts kirjoitti: (26.11.2013 16:15:09)

Sid kirjoitti: (26.11.2013 15:54:57)
Hienoa, aina oppii uutta. Jostain syystä en ole tiennyt EGS:n olevan Ry pohjainen ja myös Tammer-Golf on mennyt ohi. Tuossapas taitaa olla Suomen kaikki Ry ’omisteiset’ kentät sitten kasassa?

Eli ilmeisesti kaikissa sama kaava, kentän maa-alue vuokrattu Ry:n käyttöön golf toimintaa varten.

Eli lisää opiia tulee, kun HCG ei ole ry-pohjainen, mutta listaan saat lisätä ainakin Virvikin ja Auran. Kokkola taisi muuttua oy:ksi jos oikein muistan. Aulankokin muuttui muistaakseni vasta uuden kentän myötä.

Golfliitto on perustettu v. 1957 neljän seuran toimesta, jotka olivat Helsingin Golfklubi, Viipurin Golf, Porin Golfkerho ja Kokkolan Golf, jotka kaikki olivat ry-pohjaisia. Näistä ’viipurilaiset’ eivät enää ole yhdistysihmisiä, muut kylläkin.

Kentät rakennettiin aikoinaan pääosin talkoilla, sillä tuohon aikaan ei varmasti olisi löytynyt niin paljoa rahaa, ’sijoittajia’ ja rahoittajia (ehkä korkeintaan Helsingissä, vaikka en usko, että edes siellä), jotka olisivat osakepääoman turvin rahoittaneet kentän rakentamisen yhdellä kertaa. Kentät ovat myös rakentuneet pikkuhiljaa muutamat reikävälit kerrallaan noiden puuhamiesten talkootyöllä.

Tuon jälkeenkin (1957) oli pitkä aika, jolloin rakentaminen tapahtui samaan tapaan (mm. Aura). Vasta paljon myöhemmin keksittiin tämä osakeyhtiömalli golftoimintaan, sillä tuon mallin avulla saatiin pääoma kokoon varsin nopeasti ja myös kenttä pelikuntoon.